Jelena Djokovic, femeia puternică din spatele celui mai titrat jucător de tenis din istorie. Cum a crescut iubirea din copilărie

  • Deşi duminică noapte a pierdut titlul la US Open, Novak Djokovic rămâne cel mai valoros jucător de tenis din istorie, potrivit cifrelor: are acelaşi numărul de trofee de Mare Şlem (20) cu al rivalilor Roger Federer şi Rafael Nadal, dar deţine un palmares mai bun în faţa fiecăruia.
  • Jelena este însă adevărata sportivă în casa Djokovic, practicând de la AcroYoga şi trekking la schi, trecând prin volei şi dansuri, pe toate abordându-le cu sau fără iubitul ei soţ.
  • Jelena Ristic este soţia lui Nole Djokovic din 2014, dar cei doi sunt împreună din perioada copilăriei.
1602 afișări
Imaginea articolului Jelena Djokovic, femeia puternică din spatele celui mai titrat jucător de tenis din istorie. Cum a crescut iubirea din copilărie

Jelena Djokovic, femeia puternică din spatele celui mai titrat jucător de tenis din istorie sau cum arată iubirea din copilărie

Trekking, schi, yoga (acrobatic), dans şi, bineînţeles, tenis: Jelenei Djokovic nu-i lipseşte nimic şi are nevoie de sport, pentru a face faţă vieţii de soţie a numărului 1 mondial, mamă a doi copii mici şi CEO al Fundaţiei Novak Djokovic.

În timp ce Nole îşi propune ţinte tot mai înalte, Jelena nu-l lasă niciodată fără sprijinul său. Este prima care suferă în tribune, iar când este în afara terenului face totul pentru a-şi proteja soţul de problemele cotidiene şi pentru a-l încuraja să fie tot mai bun pe teren.

Jelena este adevăratul secret al Djokerului, aşa cum fosta jucătoare de tenis Mirka Vavrinec este adevăratul secret al lui Roger Federer. Ele asigură stabilitatea care îi ajută pe campioni să nu aibă urcuşuri şi coborâşuri. Mai mult, a avea soţii cu adevărat sportive ajută la o mai bună conectare a relaţiei cu ceea ce pentru ei este o slujbă, dar şi adevărata pasiune, precum şi motivul pentru care trăiesc.

Nole şi soţia lui s-au întâlnit când erau încă foarte tineri, la liceu. Erau colegi de şcoală, chiar dacă este cu un an mai în vârstă (născută în 1986). El a călătorit întotdeauna mult pentru tenis şi, la început, povestea lor a fost foarte complicată, pentru că ea era doar o studentă şi el era un jucător care nu era încă stabil în carieră şi, prin urmare, cu bani puţini de pierdut în călătorii în afara tenisului. Prin urmare, au trebuit să se organizeze bine pentru a se putea vedea şi nu a fost întotdeauna posibil. Dar, în ciuda acestui fapt, relaţia lor a fost întotdeauna foarte solidă.

Au comandat tartar, fără să ştie ce este!

De îndată ce a început să aibă nişte bani, a dus-o la un restaurant din Monte Carlo şi a comandat tartar, fără să ştie ce este. Ei bine, când a descoperit că este carne crudă, a rămas uimit şi de atunci cei doi râd în hohote de fiecare dată când văd „tartarul” dintr-un meniu.

Au fost întotdeauna foarte uniţi şi chiar şi în timpul liber acordă multă atenţie bunăstării şi sportului. Împreună joacă tenis, schiază, merg la plajă, dansează şi fac yoga. În 2020, aceştia au acceptat provocarea la volei lansată de soţii Andy Murray şi Kim Sears, jucându-se în curtea din spate pentru a invita pe toată lumea să rămână activă în timpul pandemiei Covid-19. Jelena în echipamentul de tenis aducea cu Justine Henin.

După liceu, Jelena a decis să urmeze prestigioasa universitate italiană Bocconi din Milano, în timp ce Nole se antrena în Germania, dar venea deseori să-şi viziteze iubita. Acesta este motivul pentru care Djokovici vorbeşte atât de bine limba italiană. Ea şi-a însoţit soţul în numeroase emisiuni TV, inclusiv la Festivalul de la Sanremo.

Directoare de revistă

Jelena Ristic a absolvit în 2008 şi apoi a decis să-şi susţină partenerul în câteva activităţi importante, inclusiv în conducerea Fundaţiei Novak Djokovic care se ocupă cu ajutorul copiilor aflaţi în dificultate, în special din punct de vedere al educaţiei, dar şi al sportului, de fapt sloganul fundaţiei este „Fiecare copil are nevoie de un campion pentru a crede în visele sale”.
Jelena este şi directorul Revistei Originale, o revistă publicată de Fundaţie şi care se adresează tuturor oamenilor „creativi, curajoşi şi muncitori care doresc conţinut de calitate, cunoştinţe noi şi poveşti stimulante”.

Prin varietatea antrenamentelor pe care le face, s-ar spune că Jelena este cea mai sportivă din familia Djokovic. Sare ca un sportiv adevărat, joacă foarte bine la tenis, dar mai ales se dedică yoga. A început cu această disciplină pentru a calma anxietatea şi stresul şi nu s-a oprit niciodată, experimentând şi cu AcroYoga şi Aerial Yoga. Uneori chiar îl invită pe soţul ei Nole să facă AcroYoga cu ea.

Într-o postare pe Instagram în urmă cu ceva timp, Jelena explica: „Ne îngrijorăm des de-a lungul vieţii noastre, nu? Dar există modalităţi de a face faţă îngrijorării şi stresului într-un mod sănătos, fără efecte secundare. Acum ceva timp am descoperit o modalitate de a o face ca un student, când nu aveam mulţi bani. Aveam nevoie de o soluţie pentru stresul / anxietatea mea şi din moment ce respiraţia, yoga şi meditaţia erau instrumente gratuite şi naturale de utilizat, am ales calea. Ce punct de cotitură a fost această practică şi încă este în viaţa mea! Adică ... oricine urmăreşte tenisul ştie foarte bine că uneori după un joc de Nole este nevoie să se recupereze!".

Broderia şi arta, alte hobby-uri

Între cei doi copii încă mici, Stefan, născut în 2014 la câteva luni după nuntă, şi Tara, născută în 2017, îşi fac loc activităţile Fundaţiei datorită cărora este adesea în contact cu alţi copii şi face sport cu ei. Jelena este întotdeauna foarte activă, iar frumuseţea simplă şi naturală îi permite să facă selfie-uri fără urmă de machiaj. De asemenea, nu lipsesc hobby-urile creative, precum broderia şi arta, în care îşi implică şi familia.

Când Djokovic a anunţat că a devenit vegan, adoptând dieta fără gluten, mulţi au crezut că soţia sa Jelena a influenţat această alegere. În schimb, ea a explicat că Nole este un mare perfecţionist şi îşi cunoaşte corpul foarte bine, a înţeles singur că veganul este cea mai bună dietă pentru el, pentru a-şi îmbunătăţi performanţa.

Jelena a subliniat că a fost primul care a devenit vegan şi că, în orice caz, nu l-ar fi convins să-şi schimbe dieta, pentru că este campion şi nimeni nu-l poate obliga să facă nimic. Mai târziu a devenit şi ea vegană, dar nu pentru că s-a simţit obligată să o facă, ci pur şi simplu pentru că această alegere o face să se simtă bine cu ea însăşi, lăsându-le copiilor alegerea în privinţa mâncării.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici