Jessica Lange revine pe Broadway într-un show ce are la bază o capodoperă a dramaturgiei americane

Actriţa Jessica Lange va reveni pe Broadway în 2016 într-o nouă punere în scenă a piesei de teatru "Lungul drum al zilei către noapte", de Eugene O'Neill, o capodoperă a dramaturgiei americane din secolul al XX-lea, au anunţat marţi reprezentanţii Teatrului Roundabout.

198 afișări
Imaginea articolului Jessica Lange revine pe Broadway într-un show ce are la bază o capodoperă a dramaturgiei americane

Jessica Lange revine pe Broadway într-un show ce are la bază o capodoperă a dramaturgiei americane (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Această piesă de teatru, recompensată cu premiul Pulitzer în 1957, va face parte dintr-o serie de evenimente speciale ce vor fi organizate de această companie de teatru cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţare.

De asemenea, spectacolul "Lungul drum al zilei către noapte/ Long Day's Journey Into Night" va reprezenta cea de-a treia colaborare a actriţei Jessica Lange cu teatrele de pe Broadway. Celebra artistă americană, în vârstă de 66 de ani, a mai fost prezentă pe Broadway în 2005 cu spectacolul "Menajeria de sticlă" şi în 1992 cu spectacolul "Un tramvai numit dorinţă".

Vizionările pentru presă ale spectacolului "Lungul drum al zilei către noapte" vor debuta pe 31 martie 2016, iar premiera de gală va avea loc pe 19 aprilie 2016.

Jessica Lange îşi va relua în acest show de teatru rolul Mary Tyrone, o femeie dependentă de morfină, pe care l-a interpretat şi în 2000 într-o producţie teatrală pusă în scenă la Londra, pentru care a fost nominalizată la premiile Olivier. În acelaşi spectacol va fi prezent şi actorul Gabriel Byrne, în vârstă de 65 de ani.

"Lungul drum al zilei către noapte" este o piesă de teatru în patru acte, cu puternice accente autobiografice, scrisă de dramaturgul american Eugene O'Neill în 1941-1942, dar publicată abia în 1956. Pentru această piesă, opera principală a sa, Eugene O'Neill a primit postum premiul Pulitzer pentru dramaturgie în 1957. "Lungul drum al zilei către noapte" este considerată una dintre capodoperele dramaturgiei americane din secolul al XX-lea, alături de "Un tramvai numit dorinţă", de Tennessee Williams, şi "Moartea unui comis voiajor", de Arthur Miller.

Inspirat din curentul realist din literatura universală de început de secol XX, în special din textele scrise de Anton Cehov, Henrik Ibsen şi August Strindberg, americanul Eugene O'Neill a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe anul 1936. Scriitorul american a câştigat de patru ori premiul Pulitzer pentru dramaturgie - în 1920, 1922, 1928 şi 1957.

Actriţa Jessica Lange a fost recompensată de Academia de film americană cu două premii Oscar, pentru rolurile din "Tootsie" (1983) şi "Blue Sky" (1995).

Jessica Lange a fost de şase ori nominalizată la premiul Oscar. Fost top-model de succes, Jessica Lange a avut numeroase alte roluri notabile, precum cele din "Poştaşul sună întotdeauna de două ori" (1981), "Promontoriul groazei" (1991), în regia lui Martin Scorsese, "Frances" (1982) şi "Music Box" (1989), de Costa-Gavras, după debutul ei din "King Kong" (1976). Actriţa americană, care în ultimii ani a impresionat în serialul de televiziune "American Horror Story", a fost recompensată şi cu cinci Globuri de Aur şi două premii Emmy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici