Larry Flynt: Nu îl executaţi pe cel care m-a lăsat paralizat

Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, a îndemnat autorităţile din statul american Missouri să comute în închisoare pe viaţă pedeapsa cu moartea impusă bărbatului care l-a lăsat paralizat în urmă cu 35 de ani şi care urmează să fie executat pe 20 noiembrie.

1049 afișări
Imaginea articolului Larry Flynt: Nu îl executaţi pe cel care m-a lăsat paralizat

Larry Flynt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o scrisoare deschisă publicată joi pe site-ul hollywoodreporter.com, producătorul în vârstă de 71 de ani - "regele" industriei pornografice americane -, ţintuit în scaunul cu rotile de 35 de ani, face o pledoarie împotriva pedepsei cu moartea, în timp ce data execuţiei agresorului său se apropie.

Joseph Paul Franklin, partizan al "supremaţiei rasei albe" şi condamnat la moarte pentru o crimă săvârşită în 1997, a mărturisit că a tras asupra lui Larry Flynt în 1978, în faţa unui tribunal din Georgia, unde acesta urma să fie audiat într-un proces în care era judecat pentru obscenitate.

"M-a luat în vizor din cauza unei fotografii" în care un bărbat de culoare apărea în ipostaze erotice alături de o femeie albă, a declarat Larry Flynt.

"Franklin a fost condamnat la moarte de Curtea Supremă din Missouri, prin injecţie letală, pe 20 noiembrie. Am toate motivele să mă bucur de această decizie, dar nu este cazul. Am stat atâţia ani în scaunul cu rotile şi am avut destul timp să mă gândesc la această problemă. Din punctul meu de vedere, singurul motiv din spatele condamnării la moarte este răzbunarea, nu justiţia. Şi sunt convins că un guvern care interzice crima în rândul cetăţenilor nu ar trebui nici el să ucidă", a mai spus Flynt.

Referindu-se la costul pedepsei cu moartea şi la pretinsul ei efect de descurajare, producătorul a adăugat că "închisoarea pe viaţă într-o celulă de un metru pe doi este mult mai dură decât eliberarea printr-o injecţie letală".

Joseph Paul Franklin a fost condamnat la moarte după ce a deschis focul în parcarea unei sinagogi din Missouri, atac ce s-a soldat cu un mort şi doi răniţi. În plus, a fost găsit vinovat pentru uciderea a două persoane de culoare în Utah, a unui cuplu mixt în Wisconsin şi pentru un atentat împotriva unei sinagogi din Tennessee.

Dacă pedeapsa cu moartea a lui Joseph Paul Franklin nu va fi comutată în închisoare pe viaţă, execuţia din 20 noiembrie va prima din 2011. Autorităţile din statul Missouri tocmai au suspendat o execuţie anul acesta, din cauza unei controverse legate de anestezicul pe care voiau să îl utilizeze.

Larry Flynt, fondatorul şi editorul-şef al revistei Hustler, şi-a înfiinţat propria companie în anul 1976 şi a început să producă filme pentru adulţi în 1998.

Un înfocat susţinător al libertăţilor civile şi al dreptului la libera exprimare, Larry Flynt a rămas paralizat şi se deplasează într-un scaun cu rotile, după ce a fost împuşcat în 1978. Flynt a fost interpretat pe marele ecran de actorul Woody Harrelson, ce a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din filmul "Scandalul Larry Flynt", lansat în 1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici