Madonna, dată în judecată de activiştii anti-gay din Rusia

Un grup de activişti conservatori din Rusia a dat-o în judecată pe Madonna şi i-a cerut daune de 10,5 milioane de dolari, după ce artista şi-a exprimat public sprijinul faţă de drepturile comunităţii gay în timpul unui concert susţinut în această ţară pe 8 august.

482 afișări
Imaginea articolului Madonna, dată în judecată de activiştii anti-gay din Rusia

Madonna, dată în judecată de activiştii anti-gay din Rusia

Starul a susţinut un concert la Sankt Petersburg pe 8 august, în cadrul "MDNA World Tour", iar spectatorilor le-au fost oferite brăţări roz pentru a-şi arăta sprijinul faţă de comunitatea gay,  informează contactmusic.com.

În timpul show-ului, Madonna s-a dezbrăcat până la sutien, iar pe spatele ei era scris textul "No fear!" (Fără teamă). Cântăreaţa le-a cerut spectatorilor să ridice brăţările în aer, spunând: "Dacă sunteţi alături de mine, vreau să vă văd brăţările roz. Dacă sunteţi alături de mine, ridicaţi braţele şi arătaţi-vă dragostea şi aprecierea faţă de comunitatea gay. Sunteţi alături de mine?".

Se pare însă că acest lucru a insultat sentimentele locuitorilor din acest oraş foarte conservator, unde se dau amenzi pentru promovarea homosexualităţii în rândul minorilor. 10 protestatari furioşi din Uniunea Cetăţenilor Ruşi, Adunarea Populară şi partidul Noua Rusie Măreaţă şi-au unit forţele pentru a o da în judecată pe cântăreaţă, iar dosarul a fost depus în instanţă vineri.

Madonna a mai stârnit controverse şi la Moscova - unde a susţinut un concert pe 8 august -, după ce a cerut clemenţă pentru cele trei femei din trupa Pussy Riot judecate pentru că au organizat "o rugăciune punk" contra preşedintelui Vladimir Putin, într-o catedrală din capitala rusă. Vineri, un tribunal din Moscova le-a găsit pe cele trei membre ale grupului de muzică punk rus Pussy Riot vinovate de "huliganism şi instigare la ură religioasă". Cele trei femei au fost condamnate la câte doi ani de închisoare.

De altfel, şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin a spus că Madonna este "o fostă târfă care vrea să dea lecţii de morală", după ce cântăreaţa americană a cerut, în timpul concertului pe care l-a susţinut la Moscova, eliberarea celor trei cântăreţe din grupul punk Pussy Riot.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna - care a concertat şi la Bucureşti, în august 2009 - este şi cel mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici