Membrii formaţiei Carla's Dreams "demascaţi" de presa rusă. Primarul Chişinăului a reacţionat - FOTO

Fotografii ale membrilor trupei Carla's Dreams în care aceştia nu au feţele ascunse de machiaj (sau pictate) au fost publicate luni, 5 septembrie, de către site-ul life.ru. Primarul oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a reacţionat pe pagina sa de Facebook, criticând gestul paparazzilor ruşi.

35850 afișări
Imaginea articolului Membrii formaţiei Carla's Dreams "demascaţi" de presa rusă. Primarul Chişinăului a reacţionat - FOTO

Membrii formaţiei Carla's Dreams "demascaţi" de presa rusă. Primarul Chişinăului a reacţionat

În cadrul articolului scris de publicaţia Life.ru se povesteşte despre succesul trupei din Republica Moldova şi se dezvăluie numele solistului, dar şi al celorlalţi membri ai formaţiei.

Primarul capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, a criticat aspru acţiunea jurnaliştilor ruşi care au acţionat "ca nişte lepre". Acesta i-a înjurat în limba engleză pentru acest gest: "Nu mă declar fan Carla's Dreams, dar f**k off celor care susţin că i-au deconspirat identitatea!".

Potrivit opiniei lui Chirtoacă, faptul că membrii formaţiei îşi ascundeau identitatea demontra modestie şi farmec: "Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, în Republica Moldova sau în România, ar fi putea să-i faca asta (trupei, n.red). Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi. Dacă te atingi, îl distrugi (...) Carla's Dreams a cucerit şi pentru că a găsit această nişă a anonimatului, prin care, apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamna modestie".

În acelaşi text publicat pe Facebook, primarul Chişinăului a susţinut că trupa s-a dus cu bună credinţă la emisiunile radiodifuzorilor ruşi, însă a fost tratată cu lipsă de respect: "El (solistul, n.red.) a venit la Moscova cu o piesă nouă în limba rusă. A vrut să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a fost de bun simţ. Voi ce aţi făcut? L-aţi dus pe la radiouri şi televiziuni, dar l-aţi şi plesnit, I-aţi scuipat în suflet".

De asemenea a amintit de faptul că zilele trecute un prezentator TV din Rusia i-a spus solistului ca trupa lor cântă în limba "moldovenească", acesta corectându-l şi spunându-i că, pe lângă rusă şi engleză, trupa lor cântă în limba română - "Şi v-aţi dat şi eroi pe deasupra. De ce, pentru că a spus că e limba română şi nu moldoveneasca pe care ne-aţi băgat-o pe gât din 1940 încoace, schimbându-i şi grafia din latină în chirilică? (...)".

Acesta a considerat atitudinea jurnaliştilor ruşi ca fiind o dovadă de lipsă de respect, nu numai pentru artiştii de la Carla's Dreams, ci faţă de Republica Moldova şi România, în general.

Carla's Dreams sunt artiştii cu un aspect nonconformist (îşi ascund trăsăturile feţei prin diverse picturi), talentaţi şi creativi, care au cucerit România prin mesajele puternice, sound-ul divers, colaborările de success cu Inna, Antonia sau Delia.

De la începutul acestui an trupa a iscat mai multe controverse (au fost acuzaţi de plagiat; au fost reclamaţi la CNA pentru versurile şi imaginile din videoclipuri).

Piesele lor au milioane de viziualizări pe YouTube. De asemenea, potrivit unui comunicat al casei de discuri Global Records, piesa "Sub pielea mea #eroina" a cucerit radiourile din Rusia, Franţa, dar şi India, China, iar în prezent este pe locul 1 pe radiourile din Rusia, unde băieţii se află în turneu de promovare împreună cu Warner Music, casa de discuri din Rusia.

Carla's Dreams, unul dintre proiectele din Moldova cu cea mai mare ascensiune şi unul dintre cele mai controversate proiecte muzicale din Moldova şi România, au reuşit să cucerească publicul într-un timp relativ scurt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici