Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de medicamente - VIDEO

Michael Jackson a murit din cauza unui stop cardiac provocat de un amestec de şapte medicamente, calmante şi antidepresive, potrivit celor mai recente informaţii publicate de presa americană, informează mirror.co.uk.

3798 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de medicamente - VIDEO

Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de medicamente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decesul superstarului american, în vârstă de 50 de ani, a fost pronunţat joi seară, la ora 21:26 GMT (00.26, ora României), după ce şi-a pierdut cunoştinţa şi a intrat în comă profundă, în reşedinţa sa din Holmby Hills, din statul California.

Publicaţia americană Life & Style susţine că Michael Jackson era dependent de o serie de medicamente prescrise de medicii săi.

O sursă a declarat că "Regele muzicii pop" lua multe medicamente, inclusiv antidrepresivele Xanax şi Zoloft, dar şi calmantul Demerol, cu patru săptămâni înainte de a muri, iar decesul său a fost provocat de o supradoză de medicamente care i-au provocat un stop cardiac şi respirator.

În timpul unui interviu acordat postului CNN, Brian Oxman, avocatul familiei Jackson, a sugerat deja faptul că decesul subit al cântăreţului a fost provocat de medicamente, în momentul în care a asociat moartea acestuia cu dispariţia tragică a starletei Anna Nicole Smith.

Totodată, el i-a învinuit de moartea starului american pe angajaţii şi pe medicii acestuia. "Cred că Frank DiLeo (managerul cântăreţului, n.r.) era cu el în acel moment (în momentul producerii stopului cardiac, n.r.). Aşa mi s-a spus. Această familie încearcă de multe luni să se ocupe pe Michael Jackson. Oamenii din jurul lui l-au desemnat pe el (pe Frank DiLeo, n.r.) să aibă grijă de Michael".

"Dacă moartea Annei Nicole Smith a fost provocată de o supradoză (de medicamente, n.r.), acel caz a fost nimic în comparaţie cu ceea ce s-a petrecut în viaţa lui Michael Jackson. Nu ştiu exact ce medicamente a luat, dar rapoartele primite din partea familiei susţin că ele erau foarte puternice. Nu cunosc cauza acestei tragedii, dar este ceva de care m-am temut întotdeauna. Este un caz clar de consum abuziv de medicamente, doar dacă nu se va dovedi că a fost altceva. M-am temut de asta şi în trecut le-am atras de câteva ori atenţia asupra acestui fapt. Nu iese foc fără fum", a explicat purtătorul de cuvânt al familiei Jackson.

Xanax este numele sub care este comercializat medicamentul alprazolam, din clasa benzodiazepine, fiind folosit în tratamentul tulburărilor de anxietate moderate şi severe, al depresiei, dar şi contra atacurilor de panică. Zoloft este numele sub care este comercializat un antidepresiv din clasa inhibitorilor serotoninici (SSRI). El este folosit în tratamentul depresiilor severe de care suferă pacienţii adulţi, dar şi contra tulburărilor obsesiv-compulsive şi a atacurilor de panică. Demerol este numele sub care este comercializat medicamentul petidin (INN) sau meperidin (USAN), un analgezic opioid cu acţiune rapidă. El este folosit în tratamentul durerilor moderate sau severe şi este comercializat sub formă de tablete, sirop sau sub formă de injecţii intramusculare şi intravenoase.

GALERIE FOTO - MICHAEL JACKSON

Cântăreţul american Michael Jackson, care a fost supranumit "Regele pop-ului", a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, lăsând în urmă o carieră fabuloasă, marcată, însă, şi de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric.

Potrivit Access Hollywood, Centrul de medicină legală din Los Angeles efectuează autopsia lui Michael Jackson vineri, rezultatele preliminare ale acesteia urmând a fi făcute cel mai devreme în aceeaşi zi. Testele toxicologice, care vor stabili cu exactitate cauza morţii, vor dura, însă, câteva săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici