Muse a compus cântecul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra. Ascultă melodia - VIDEO

Trupa Muse a compus piesa "Survival", care va fi cântecul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, au anunţat, miercuri, membrii acestei formaţii britanice de muzică rock.

664 afișări
Imaginea articolului Muse a compus cântecul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra. Ascultă melodia - VIDEO

Muse a compus cântecul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Matt Bellamy, solistul trupei Muse, a compus această piesă spunând că a avut în minte competiţiile sportive de la Jocurile Olimpice. "Este un cântec despre convingerea totală şi despre hotărârea de a câştiga", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul trupei britanice.

Piesa se va auzi pe întreaga durată a Jocurilor Olimpice, în perioada 27 iulie - 12 august, inclusiv atunci când atleţii intră pe stadion pentru ceremoniile de acordare a medaliilor. Piesa va fi şi tema muzicală a emisiunilor sportive difuzate de posturile de televiziune străine care transmit evenimentul.

Cântecul "Survival" va fi difuzat în premieră joi, de postul public BBC Radio 1, şi va fi disponibil spre descărcare de pe magazinul virtual iTunes şi de pe site-ul oficial al trupei Muse.

"Survival" nu este singura piesă compusă special pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Ceilalţi artişti implicaţi în acest eveniment sunt Elton John şi Pnau, al căror duet va fi lansat pe 16 iulie, Delphic (23 iulie), Chemical Brothers (30 iulie) şi Dizzee Rascal (6 august).

Organizatorii Jocurilor Olimpice vor grupa aceste compoziţii şi alte evenimente muzicale sub "umbrela" concertului "Rock the Games", la care vor susţine show-uri numeroase trupe de renume, inclusiv Scissor Sisters şi Rizzle Kicks.

Trupa britanică Muse, alcătuită din Matt Bellamy, Dominic Howard şi Chris Wolstenholme, a lansat cinci albume de studio care s-au vândut în peste 15 milioane de copii. Trupa britanică va lansa cel de-al şaselea album de studio - "The 2nd Law" - în luna septembrie şi va susţine apoi un turneu european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici