Nana Mouskouri concertează la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 noiembrie

Nana Mouskouri, o legendă a muzicii greceşti, cu o carieră de peste o jumătate de veac, concertează, pe 25 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului.

1513 afișări
Imaginea articolului Nana Mouskouri concertează la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 noiembrie

Nana Mouskouri concertează la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nana Mouskouri a revenit pe scenă, după o pauză de cinci ani, în octombrie 2013, la Atena, când a început turneul mondial aniversar "Happy Birthday". Turneul este o ocazie de a marca atât aniversarea celebrei soliste - care în 2014 a împlinit 80 de ani -, cât şi compozitorii care i-au inspirat cariera de-a lungul anilor - Quincy Jones, Harry Belafonte şi Michel Legrand.

"Cântecul a fost prima mea dragoste şi întotdeauna m-a ajutat să respir, să sper şi să cred că este dragoste şi pace în jur. Am avut şansa să lucrez cu oameni speciali şi să realizez enorm de multe în viaţă. Am considerat că toate acestea merită să fie sărbătorite şi că trebuie să mai cânt dragilor mei prieteni spectatorii. La mulţi ani tuturor celor care îmi arată că dragostea încă există. Şi, atât timp cât va fi muzică pentru mine şi prietenii mei, va fi dragoste!", spune Nana Mouskouri.

La Bucureşti, Nana Mouskouri va fi acompaniată de instrumentişti francezi şi va susţine un concert care va cuprinde şlagărele care au făcut-o celebră.

Biletele sunt disponibile online, pe eventim.ro şi pe vandbilete.ro, dar şi la casa de bilete a Sălii Palatului. Biletele au preţuri de 350 de lei (categoria VIP), 250 de lei (categoria I), 170 de lei (categoria a II-a), 120 de lei (categoria a III-a) şi 90 de lei (categoria a IV-a).

Nana Mouskouri a studiat la Conservatorul din Atena la secţia de canto clasic şi a devenit cunoscută în străinătate graţie unui repertoriu de varietăţi internaţionale, interpretate cu o tonalitate cristalină. Totuşi, cântăreaţa a debutat în anii 1950 cu un registru de cântece clasice, interpretând mai ales texte ale poeţilor greci puse pe muzică de Manos Hadjidakis.

În interviurile sale, artista a reamintit acest fapt, adeseori, acelora care îi reproşau că a "folclorizat" cântecul grec. "Nu sunt o carte poştală. Singurul lucru pe care l-am dorit întotdeauna a fost să fac ca Grecia să fie cunoscută de toată lumea", a spus ea.

Nana Mouskouri este una dintre cântăreţele cu cele mai mari vânzări de discuri din lume, întrucât albumele şi single-urile ei, interpretate în 12 limbi, s-au vândut în peste 350 de milioane de copii pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici