National Geographic: Parlamentul, Muzeul Ţăranului şi bisericile vechi, printre atracţiile Bucureştiului

Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi bisericile vechi se numără printre locurile care ar trebui vizitate în Bucureşti, potrivit unor recomandări făcute de revista americană National Geographic Traveler.

980 afișări
Imaginea articolului National Geographic: Parlamentul, Muzeul Ţăranului şi bisericile vechi, printre atracţiile Bucureştiului

National Geographic: Parlamentul, Muzeul Ţăranului şi bisericile vechi, printre atracţiile Capitalei (Imagine: Andreea Alexandru/ Publimedia)

National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turiştii le pot face în Bucureşti. În acest top sunt incluse vizite la muzee şi clădiri emblematice ale Capitalei, dar şi degustări ale mâncărurilor tradiţionale româneşti.

Astfel, vizitarea Palatului Parlamentului este una dintre atracţiile pe care National Geographic le recomandă celor care ajung în Bucureşti.

"Tururi ghidate de câteva ore te ajută să cunoşti o parte din clădirea (...) unde există peste o mie de camere şi să te concentrezi asupra tonelor de marmură, lemn de esenţă tare şi aur folosite în construcţia clădirii, în 1980, o perioadă în care România depunea eforturi pentru a-şi hrăni proprii locuitori. Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au jucat împreună un rol important în construirea (clădirii, n.r.). Iniţial a fost destinată pentru a găzdui birourile prezidenţiale şi pe cele ale Comitetului Central al Partidului Comunist Român, dar nu a fost niciodată terminată", se arată pe site-ul National Geographic Traveler.

O altă recomandare pentru vizitatorii Bucureştiului este să se plimbe prin oraş pentru a observa arhitectura construcţiilor şi frumuseţea parcurilor. Un exemplu în acest sens este Parcul Cişmigiu, situat în centrul Capitalei. Totodată, este recomandată o plimbare pe Şoseaua Kiseleff, unde pot fi admirate vilele vechi, Arcul de Triumf şi Parcul Herăstrău.

Nici bucătăria românească nu este uitată. Sarmalele cu mămăligă nu trebuie ratate de cei care vizitează Bucureştiul. În acest sens, sunt date exemple localurile Caru' cu Bere şi Lacrimi şi Sfinţi, unde se poate gusta bucătăria tradiţională românească.

De asemenea, vizitatorii sunt invitaţi să descopere şi tradiţiile rurale ale României. Lăsând la o parte bulevardele aglomerate din Bucureşti, vizitatorii pot descoperi tradiţiile rurale ale ţării noastre printr-o vizită la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, se arată pe site-ul National Geographic Traveler.

Un alt lucru care trebuie făcut de vizitatorii Bucureştiului este "să-şi arate repectul" pentru Vlad Ţepeş. Deşi Vlad Ţepeş este asociat mai mult cu regiunea Transilvania, cei care cunosc povestea lui Dracula din cartea lui Bram Stocker pot merge să viziteze mănăstirea situată la 40 de kilometri de Bucureşti, care se găseşte pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, unde se presupunea că ar fi fost mormântul lui Vlad Ţepeş. Deşi s-a dovedit că acesta nu a fost înmormântat aici, Snagov este un bun loc pentru o ieşire, spune National Geographic Traveler.

Nici arta contemporană nu trebuie ratată de vizitatorii Bucureştiului, consideră cei de la National Geographic Traveler. Iniţial, interesul pentru acest tip de artă l-a arătat un grup de pictori şi artişti vizuali din Cluj-Napoca, însă multe dintre operele lor au fost aduse în Capitală, odată cu deschiderea unor noi galerii. Printre galeriile pe care le recomandă cei de la National Geographic se numără Zorzini Gallery, H'art Gallery şi Anaid. De asemenea, galeria Galateca, situată vizavi de Muzel Naţional de Artă, este specializată în design avangardist şi nu trebuie evitată.

Localurile dintre blocuri în care se aude "zumzetul" conversaţiilor printre copaci fac parte dintre atracţiile Bucureştiului. Cafenelele şi barurile în aer liber s-au înmulţit în ultimii ani. "Librăria Cărtureşti ar fi dat trendul cu grădina Verona din spate", spune National Geographic Traveler. Astfel, Grădina OAR, Palatul Ştirbei, Grădina Eden sunt câteva dintre localurile care ar trebui vizitate.

Totodată, ar trebui vizitate bisericile vechi, a căror arhitectură ar putea impresiona. În acest sens, sunt amintite Biserica Stavropoleos, Biserica Doamnei, Biserica Antim şi Biserica Sfinţilor Apostoli.

Nici distracţia nu trebuie ignorată, aşa că vizitatorii sunt invitaţi să meargă în Centrul Vechi al Capitalei, în baruri precum Bicicleta, La Muse, Mojo.

Cei care vizitează Bucureştiul ar trebui să ştie şi unde "s-a scris" istoria recentă. În urmă cu 25 de ani, fostul dictator Nicolae Ceauşescu împreună cu soţia sa, Elena, au fost înlăturaţi de la conducerea României şi ucişi, în urma unei revolte. În acel moment, au murit mii de oameni, iar multe lupte au fost date în Piaţa Revoluţiei. La o privire atentă, multe dintre clădirile din acea zonă "poartă" încă semnele gloanţelor de la acea vreme, mai relatează National Geographic Traveler.

National Geographic Traveler este o revistă cu profil turistic publicată de National Geographic Society în SUA. Revista a fost lansată în 1984 şi are mai multe ediţii internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici