Numărul locuitorilor de pe Glob a ajuns la 7 miliarde. Cât de mult înseamnă de fapt? Moduri inedite de a aprecia valoarea - VIDEO

Numărul locuitorilor de pe Glob va ajunge pe 31 octombrie la 7 miliarde, la doar 12 ani de la atingerea pragului de 6 miliarde. Cât de mult înseamnă însă această valoare?

Share pe Facebook 6602 afişări

Imaginea articolului Numărul locuitorilor de pe Glob a ajuns la 7 miliarde. Cât de mult înseamnă de fapt? Moduri inedite de a aprecia valoarea - VIDEO

Numărul locuitorilor de pe Glob a ajuns la 7 miliarde. Cât de mult înseamnă de fapt? Moduri inedite de a aprecia valoarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aparent, populaţia de 7 miliarde nu este cu mult diferită de cea de 6 miliarde, însă acest număr este uşor de subestimat, informează CNN.

În ceea ce priveşte forma numerică, cele două numere sunt identice: există nouă zerouri în 6 miliarde (6.000.000.000), la fel ca în 7 miliarde (7.000.000.000), însă pentru numărarea între aceste două valori ar fi necesari peste 30 de ani.

Conform revistei Forbes, doar 140 de oameni din lume au o avere de peste 7 miliarde de dolari.

"Acest număr este în afara gândirii obişnuite. Numărăm până la 10 pe degete. Chiar şi numărarea până la un milion este în afara experienţei zilnice. Dacă treci de un milion, totul devine înceţoşat", spune Klaus Volpert, profesor de matematică la Universitatea Villanova.

Iată câteva moduri inedite în care putem aprecia valoarea de 7 miliarde:

  • în urmă cu 7 miliarde de secunde era anul 1789, când George Washington a fost desemnat primul preşedinte american, iar Congresul SUA s-a întrunit pentru prima dată

  • dacă am face 7 miliarde de paşi de-a lungul Ecuatorului, am înconjura planeta de cel puţin 106 ori

  • buricul unui deget poate ţine doi mililitri de apă. 7 miliarde de degete ar putea umple cel puţin cinci bazine olimpice

  • înălţimea medie a unui om este de 1,52 m, luând în considerare şi copiii. 7 miliarde de oameni puşi unul în continuarea celuilalt ar ajunge la o paisprezecime din distanţa până la soare sau ar parcurge de 27 de ori distanţa dintre Pământ şi Lună

  • 7 miliarde de furnici ar cântări cel puţin 23 de tone

"Mintea ni se blochează când ne gândim ce înseamnă de fapt 7 miliarde. Este un sentiment similar cu înţelegerea spaţiului cosmic", a declarat matematicianul Klaus Volpert.

Populaţia globului a atins pragul de un miliard de locuitori în 1800, şi pe cel de 2 miliarde în 1930. Apoi, a fost nevoie de doar 30 de ani pentru a ajunge la 3 miliarde, 14 ani pentru a ajunge la 4 miliarde, 13 ani pentru a ajunge la 5 miliarde şi 12 ani pentru a atinge pragurile de 6 şi 7 miliarde de locuitori.

ONU a estimat că în anul 2050 populaţia va ajunge la 9.3 miliarde de locuitori.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
miliarde ,
populaţie ,
locuitori
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.