Numele care se vede din spaţiu. Cui îi aparţine şi cum a fost scris - FOTO

Fiecare om şi-a scris măcar o dată numele în nisip, însă un şeic arab s-a asigurat că numele său va rezista mai mult şi nu va fi distrus de primul val al mării.

18204 afișări
Imaginea articolului Numele care se vede din spaţiu. Cui îi aparţine şi cum a fost scris - FOTO

Numele care se vede din spaţiu. Cui îi aparţine şi cum a fost scris (Imagine: Google Earth)

Hamad Bin Hamdan Al Ahyan, în vârstă de 63 de ani, şi-a scris numele pe o insulă pe care o deţine cu litere atât de mari încât pot fi văzute chiar şi din spaţiu, scrie dailymail.co.uk.

Cuvântul "Hamad" măsoară un kilometru înălţime şi are o lungime de peste 3 kilometri.

Literele, care pot fi văzute şi de Google Map, se transformă în căi navigabile atunci cân apa inundă ţărmul. Muncitorii şeicului au lucrat câteva săptămâni la realizarea literelor vizibile din spaţiu, însă costul lucrărilor nu este cunoscut.

Hamad, cunoscut sub numele de "Şeicul curcubeu", este membru al familiei regale din Abu Dhabi.

Şeicul este faimos pentru pasiunea sa de a face lucruri la scară mare. Hamad are 200 de maşini pe care le depozitează într-o piramidă uriaşă, printre care şapte Mercedes 500 SEL vopsite în culorile curcubeului.

Şeicul a construit cel mai mare camion din lume, dotat cu opt dormitoare în interiorul cabinei, şi o casă motorizată în forma unui glob uriaş, care este de exact un milion de ori mai mică decât Terra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici