O asociaţie a femeilor supraponderale a depus plângere împotriva lui Karl Lagerfeld

Asociaţia franceză Belle, ronde, sexy et je m'assume (Frumoasă, plinuţă, sexy şi mă accept aşa cum sunt) a depus, marţi, plângere împotriva designerului german Karl Lagerfeld, după ce acesta a declarat într-o emisiune, la începutul lui octombrie, că femeile supraponderale nu au ce căuta pe podium.

634 afișări
Imaginea articolului O asociaţie a femeilor supraponderale a depus plângere împotriva lui Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit AFP, asociaţia franceză, afiliată comitetului Miss Ronde France, prin preşedintele Betty Aubrière, susţine că a depus plângere la procuratura din Saintes pentru "declaraţii defăimătoare şi discriminatorii" ale designerului Karl Lagerfeld la adresa "persoanelor prea grase".

"Gaura din sistemul de asigurări sociale este din cauza bolilor de care suferă persoanele prea grase", a afirmat Karl Lagerfeld, cunoscut pentru declaraţiile sale polemice, în emisiunea "Le Grand 8", difuzată la începutul lunii octombrie pe postul D8.

În aceeaşi emisiune, designerul german a reluat o afirmaţie din volumul autobiografic "Karl über die Welt und das Leben", apărută în septembrie, potrivit căreia "nimănui nu îi place să vadă femei plinuţe pe podiumuri" şi că "singura lui ambiţie în viaţă este să poarte jeanşi mărimea 30".

"Cele care spun că manechinele slabe arată hidos sunt grăsanele care zac în faţa televizorului cu punga de chipsuri în braţe. Moda înseamnă vis şi iluzie", a adăugat Lagerfeld în emisiune.

"Insultele din partea persoanelor publice trebuie să înceteze. Lumea s-a săturat. Multe tinere se simt prost în propria piele şi este îngrozitor pentru ele că aud asemenea afirmaţii", a spus Betty Aubrière, preşedintele asociaţiei Belle, ronde, sexy et je m'assume.

În ultimii ani, afirmaţiile designerilor, printre care şi Karl Lagerfeld, referitoare la talia manechinelor au contribuit la polemica despre dictatura siluetei slabe din modă, acuzată că ar promova anorexia.

Karl Lagerfeld, în vârstă de 80 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Chloé şi Fendi, unde este director de creaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici