O reclamă a Yves Saint Laurent, interzisă pentru că prezenta o femeie periculos de slabă - FOTO

O reclamă a casei de modă Yves Saint Laurent a fost interzisă de autorităţile din Marea Britanie, care au considerat că în această campanie publicitară era prezentată în mod iresponsabil o femeie periculos de slabă, potrivit huffingtonpost.com.

455 afișări
Imaginea articolului O reclamă a Yves Saint Laurent, interzisă pentru că prezenta o femeie periculos de slabă - FOTO

O reclamă a Yves Saint Laurent, interzisă pentru că prezenta o femeie periculos de slabă (Imagine: HEPTA)

Această campanie o avea în centrul său pe Kiki Willems, un model în vârstă de 18 ani. Aceasta a fost fotografiată întinsă pe podea, cu pieptul expus şi cu picioarele reliefate într-o manieră care i-a accentuat şi mai mult trupul foarte slab.

O persoană care a văzut această reclamă în versiunea britanică a revistei Elle a făcut o plângere la autoritatea de reglementare în domeniu din Marea Britanie (The Advertising Standards Authority - ASA).

După analizarea sesizării, ASA a anunţat, miercuri, că a decis să interzică difuzarea acestei campanii publicitare în actuala sa formă. Totodată, autoritatea britanică şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care arată femeia care apare în această reclamă.

"Am considerat că modelul a fost prezentat în imaginea campaniei într-o manieră nesănătoasă şi am decis că această reclamă a fost iresponsabilă", au precizat reprezentaţii ASA.

Creatorul de modă Yves Saint Laurent a cunoscut gloria încă de la prima lui colecţie la casa Dior, unde i-a urmat maestrului Christian Dior, în 1957. În epocă, linia sa "Trapèze", care se deosebea semnificativ de talia de viespe a creaţiilor din colecţiile precedente, a avut un succes uriaş.

Pe 4 decembrie 1961, Yves Saint Laurent şi-a creat propria casă de modă, în parteneriat cu Pierre Bergé, şi s-a mutat pe strada Spontini din Paris. Împreună - Saint Laurent se ocupa cu partea creativă, iar Bergé, cu gestiunea -, cei doi au construit o marcă, al cărei logo era alcătuit din trei litere negre înterconectate, ce a devenit cunoscută în lumea întreagă şi simbolizează şi în zilele noastre eleganţa stilului francez.

Casa haute couture şi-a închis porţile în 2002, când Yves Saint Laurent a decis să se pensioneze. Ea s-a aflat din anul 1974 într-un imobil privat de pe strada Marceau din Paris, în care se află astăzi sediul fundaţiei Yves Saint Laurent. În acest sediu sunt organizate cu regularitate expoziţii ale unor artişti - adeseori apropiaţi ai designerului.

Yves Saint Laurent a murit pe 1 iunie 2008, din cauza unei tumori pe creier, la vârsta de 71 de ani.

Marca YSL este în prezent proprietate a grupului PPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici