Păpuşi inspirate de personajele din filmul "Django Unchained", retrase de pe eBay - FOTO, VIDEO

Mai multe păpuşi inspirate de personajele din filmul "Django dezlănţuit/ Django Unchained", regizat de Quentin Tarantino, au fost retrase de pe site-ul de licitaţii online eBay.com.

759 afișări
Imaginea articolului Păpuşi inspirate de personajele din filmul "Django Unchained", retrase de pe eBay - FOTO, VIDEO

Păpuşi inspirate de personajele din filmul "Django Unchained", retrase de pe eBay - FOTO, VIDEO (Imagine: captură video)

Punerea în vânzare a acestor păpuşi a stârnit un val uriaş de proteste din partea asociaţiilor pentru drepturi civile din Statele Unite. În urma criticilor vehemente ale acestora, producţia în serie a păpuşilor "Django" a fost stopată, informează express.co.uk.

Păpuşile deja fabricate au continuat să fie comercializate pentru o vreme pe eBay.com, însă administratorii site-ului au decis în cele din urmă să le retragă de la vânzare, considerând că acele marionete ar putea fi considerate ofensatoare.

"Păpuşile au fost retrase de la vânzare pentru că ele încălcau politica noastră referitoare la categoria «Obiecte cu caracter ofensator»", a declarat Kari Ramirez, purtătoarea de cuvânt a site-ului eBay.

Politica oficială a site-ului eBay interzice comercializarea acelor obiecte "care sunt promovate într-o manieră neadecvată, cu elemente de intoleranţă faţă de religie, de orientarea sexuală, de rasă sau de apartenenţa la un grup etnic". Acest site de comerţ online aplică totodată o serie de restricţii în ceea ce priveşte "limbajul ofensator din punct de vedere rasial sau etnic, obiectele cu caracter istoric, reproducerile şi operele de artă şi media".

Potrivit presei americane, comercializarea acestor păpuşi a fost autorizată de The Weinstein Company, compania care a produs filmul "Django Unchained", un western a cărui acţiune are loc în Mississippi, în perioada sclaviei, în care rolurile principale sunt interpretate de Jamie Foxx şi Leonardo DiCaprio.

Filmul "Django Unchained" a fost nominalizat la mai multe categorii la viitoarea gală de decernare a premiilor Oscar, inclusiv la categoria "cel mai bun film", însă această peliculă a generat deja numeroase controverse în Statele Unite, din cauza folosirii repetate în dialogurile dintre actorii săi a unor expresii cu tentă rasială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici