Placido Domingo, spitalizat din cauza unui embolism pulmonar

Tenorul spaniol Placido Domingo a fost spitalizat din cauza unui embolism pulmonar - cheag de sânge format în plămâni -, luni, la Madrid, a anunţat, marţi, purtătorul său de cuvânt, care a mai spus că artistul se simte bine.

344 afișări
Imaginea articolului Placido Domingo, spitalizat din cauza unui embolism pulmonar

Placido Domingo, spitalizat din cauza unui embolism pulmonar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tenorul şi dirijorul Placido Domingo, în vârstă de 72 de ani, a fost internat într-un spital din oraşul său natal, Madrid, iar medicii se aşteaptă ca artistul să-şi revină în trei-patru săptămâni.

"Se simte bine şi răspunde foarte bine la tratament", a spus purtătorul său de cuvânt, Nancy Seltzer.

Domingo, care este director general al Operei din Los Angeles, a fost nevoit să-şi anuleze cinci reprezentaţii ale operei "Il Postino", programate în a doua jumătate a lunii iulie la Teatrul Regal din Madrid, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Din cauza acestei spitalizări, Domingo nu va putea dirija nici un spectacol programat pe 21 iulie, în Plaza Major din Madrid.

Placido Domingo este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a avut peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În noiembrie anul trecut, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Placido Domingo a câştigat primul său premiu Grammy în 1971 şi ulterior a mai fost recompensat cu opt astfel de trofee, precum şi cu trei Latin Grammy. În 2002, el a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Este deţinător a numeroase alte trofee şi distincţii, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat în Franţa, premiul Prinţul Asturiei pentru arte (Spania), Medalia Libertăţii (SUA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici