Prima ediţie a BurgerFest, între 22 şi 24 mai, în Bucureşti

Prima ediţie a BurgerFest, un eveniment dedicat acestui preparat culinar, se va desfăşura între 22 şi 24 mai, la Verde Stop din Bucureşti, unde un juriu format din profesionişti din industrie va acorda premiul pentru "cel mai bun burger".

353 afișări
Imaginea articolului Prima ediţie a BurgerFest, între 22 şi 24 mai, în Bucureşti

Prima ediţie a BurgerFest, între 22 şi 24 mai, în Bucureşti (Imagine: Facebook)

Deşi burgerul este un preparat clasic american, în România, până nu demult, acesta a fost mai degrabă asociat cu industria fast food. Însă, de câţiva ani, cea mai mare parte a localurilor populare din România au început să se mândrească cu aceste preparate, în varianta homemade, cu ingrediente de calitate şi reţete tot mai variate.

Drept urmare, pentru ca oamenii să se bucure cât mai mult de delicioşii burgeri oferiţi de restaurantele din întreaga ţară, BurgerFest a decis să le adune pe toate într-un singur loc. Primul eveniment major dedicat acestor preparate va avea loc între 22 şi 24 mai, în Bucureşti, la Verde Stop, în zona Barbu Văcărescu.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, prima ediţie BurgerFest îşi propune trei lucruri. În primul rând, să aducă în faţa publicului cele mai gustoase şi aspectuoase preparate culinare ale genului, pregătite de bucătari talentaţi din localuri care au acest produs în meniu în mod obişnuit. Acest lucru înseamnă că, în fiecare zi de BurgerFest, publicul va putea alege din cea mai variată ofertă de burgeri pe care o poate avea la dispoziţie, într-un singur loc.

În al doilea rând, BurgerFest va acorda titlul de "cel mai bun burger" în cadrul unei competiţii unde sunt invitate toate localurile de profil, împreună cu bucătarii lor.

Nu în ultimul rând, BurgerFest propune o experienţă diferită pentru un weekend în Bucureşti: trei zile petrecute într-o zonă cu verdeaţă, cu multă muzică bună, concerte, cu delicatese culinare şi experienţe gastronomice, cu jocuri şi concursuri.

Juriul competiţiei va fi format din persoane relevante din domeniul culinar, ale căror realizări îi recomandă ca buni judecători pentru asemenea preparate. Pentru asigurarea unei jurizări obiective, aceasta se va face "blind" - fără ca juriul să ştie cui aparţine preparatul în cauză - şi vor fi punctate gustul, metoda de gătire şi aspectul fiecărui preparat în parte.

O competiţie similară va fi disponibilă şi amatorilor, bucătari ocazionali, oameni care au convingerea că gătesc bine şi cred că pot oferi un preparat gustos si inspirat. Pentru această categorie, juriul va fi format din reprezentanţi ai localurilor prezente în competiţia dedicată profesioniştilor.

Înscrierile pentru această categorie pot fi făcute trimiţând un e-mail la adresa burgerfest.ro@gmail.com, care să conţină date personale şi o fotografie relevantă. Locurile sunt limitate la 16 persoane, iar termenul maxim de înscriere este 8 mai. Dacă numărul de persoane înscrise va fi mai mare, se va organiza în prealabil un turneu de calificare.

În perioada imediat următoare organizatorii vor anunţa şi numele artiştilor care vor concerta la BurgerFest şi componenţele finale ale celor două jurii, atât pentru competiţia profesioniştilor, cât şi pentru cea a amatorilor.

Accesul la BurgerFest se face pe baza de bilet, preţul fiind de 15 lei pe zi şi de 39 de lei pentru cele trei zile de eveniment.

Începând din prima săptămână a lunii mai, abonamentele pe trei zile vor fi disponibile online, în reţelele MyTicket.ro şi Iabilet.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici