Prinţul Charles îi contrazice pe ducii de Sussex. Până când i-a întreţinut financiar pe Harry şi Meghan?

  • Prinţul Harry a afirmat în luna martie că nu a mai primit bani de la familia regală începând cu primul trimestru al anului 2020.
  • Potrivit Casei Clarence, prinţul Charles a continuat să îi sprijine financiar pe ducii de Sussex şi în lunile următoare.
  • „Prinţul de Wales a alocat o sumă substanţială pentru a-i sprijini în această tranziţie. Finanţarea a încetat în vara anului trecut”, a precizat Casa Clarence.
8227 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles îi contrazice pe ducii de Sussex. Până când i-a întreţinut financiar pe Harry şi Meghan?

Prinţul Charles îi contrazice pe ducii de Sussex

Interviul controversat acordat de ducii de Sussex pentru Oprah Winfrey în luna martie aruncă în continuare umbre asupra relaţiei celor doi cu membrii familiei regale britanice. 

Prinţul Harry a afirmat atunci că nu a mai primit bani de la familie începând cu primul trimestru al anului 2020. Totuşi, potrivit declaraţiilor oferite de un purtător de cuvânt al Casei Clarence, prinţul de Wales a continuat să îi sprijine financiar pe ducele şi ducesa de Sussex cu o „sumă substanţială” şi în lunile următoare, după ce aceştia au renunţat la atribuţiile regale.

Ducii de Sussex nu au comentat încă afirmaţiile.

Cheltuielile Casei Regale:  4,5 milioane de lire sterline pentru întreţinerea lui Harry şi Meghan

Conform datelor oficiale, monarhia i-a costat pe contribuabili 87,5 milioane de lire sterline în perioada 2020-2021, înregistrându-se o creştere de 18,1 milioane de lire sterline faţă de raportul financiar din anul precedent.
 
Finanţarea pentru ambii fii ai prinţului Charles - ducii de Cambridge şi Sussex - şi familiile lor a adus facturi de câte 4,5 milioane de lire sterline, arată conturile financiare ale Clarence House. Astfel, în luna martie a anului 2020, prinţul Harry şi Meghan Markle erau încă înscrişi ca primind bani din venitul lui Charles, duce de Cornwall. 
 
Cheltuielile prinţului Charles au scăzut cu aproximativ 1,2 milioane de lire sterline după ce ducii de Sussex au renunţat la titlul de membri seniori ai familiei regale britanice.
 
„După cum ne amintim cu toţii, în ianuarie 2020, când ducele şi ducesa au anunţat că urmează să se îndepărteze de familia regală în exerciţiu, ducele a spus că vor lucra pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar”, a subliniat purtătorul de cuvânt citat de BBC.
 
„Prinţul de Wales a alocat o sumă substanţială pentru a-i sprijini în această tranziţie. Această finanţare a încetat în vara anului trecut. Cuplul este acum independent din punct de vedere financiar", a adăugat Casa Clarence.
 
Chestionat cu privire la discrepanţele între intervalul de timp menţionat de prinţul Harry în interviu şi cel precizat de familia regală, purtătorul de cuvânt s-a eschivat şi a spus că „tot ce vă pot spune sunt faptele".
 
Harry şi Meghan au semnat acorduri de milioane de lire cu Netflix şi Spotify. De asemenea, prinţul a mărturisit că la vremea aceea încă mai avea 7 milioane de lire sterline moştenite de la mama sa, lady Diana, bani fără de care nu s-ar fi descurcat în perioada de tranziţie.
 
La începutul lunii iunie, prinţul Harry şi Meghan Markle au devenit părinţi pentru a doua oară. Fetiţa a fost botezată Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, după numele străbunicii sale, regina Elisabeta a II-a, şi al bunicii Diana Spencer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici