Protest în cuşcă: Marion Cotillard a cerut eliberarea activiştilor Greenpeace arestaţi în Rusia - FOTO

Actriţa franceză Marion Cotillard a luat parte la un protest organizat de Greenpeace, vineri, în apropierea Muzeului Luvru din Paris, artista cerând eliberarea celor 30 de activişti ai organizaţiei ecologiste, care au fost încarceraţi în Rusia la sfârşitul lunii septembrie.

184 afișări
Imaginea articolului Protest în cuşcă: Marion Cotillard a cerut eliberarea activiştilor Greenpeace arestaţi în Rusia - FOTO

Protest în cuşcă: Marion Cotillard a cerut eliberarea activiştilor Greenpeace arestaţi în Rusia (Imagine: Hepta)

Actriţa premiată cu Oscar Marion Cotillard s-a alăturat membrilor organizaţiei Greenpeace, care s-au închis într-o cuşcă amplasată pe o stradă din apropierea Muzeului Luvru din Paris, cerând eliberarea celor 30 de activişti ai organizaţiei ecologiste care au fost arestaţi în Rusia, informează euronews.com.

O navă a organizaţiei Greenpeace, Arctic Sunrise, a fost capturată pe 19 septembrie în Marea Barents, după ce activişti ecologişti au încercat să escaladeze o platformă petrolieră rusă pentru a denunţa riscurile ecologice. Activiştii au fost reţinuţi în momentul în care încercau să desfăşoare o pancartă pe o platformă a gigantului rus Gazprom, pentru a protesta faţă de extracţiile petroliere din Oceanul Arctic.

În timpul protestului, actriţa Marion Cotillard a ţinut în mâini o pancartă pe care era scris mesajul "I am a climate defender" (Sunt un apărător al climei, n.r.) şi i-a lăudat pe toţi cei care "au curajul să apere planeta".

Marion Cotillard şi ceilalţi activişti ai Greenpeace au protestat în linişte. Protestatarii au afişat şi imagini de mari dimensiuni cu activiştii reţinuţi în Rusia, pe care erau scrise numele acestora, dar şi cuvântul "Free" (liber, n.r.).

Ulterior, actriţa a spus că încarcerarea activiştilor Greenpeace în Rusia este "absurdă şi nebunească", potrivit contactmusic.com.

Membrii aşa-numitului "Arctic 30", care include doi jurnalişti, au fost arestaţi pe 19 septembrie, fiind acuzaţi de acte de huliganism.

Reţinerea acestora a stârnit un val de proteste în mai multe ţări. Pe 5 octombrie, mii de persoane au manifestat la Londra, Helsinki, Paris, Stockholm şi Viena în semn de susţinere a celor 30 de activişti.

De asemenea, recent, Paul Mc Cartney i-a scris o scrisoarea preşedintelui rus Vladimir Putin, cerându-i să intervină pentru eliberarea activiştilor, care în prezent sunt încarceraţi într-o închisoare din Saint Petersburg.

Remarcabila interpretare a artistei franceze Marion Cotillard din filmul "La vie en rose/ La Môme" a fost salutată printr-o ploaie de recompense, inclusiv premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, primit în 2008. Marion Cotillard s-a aflat pe afişul a două filme cu mare succes de casă în 2010 - "Începutul/ Inception", de Christopher Nolan, şi "Les Petits mouchoirs", de Guillaume Canet.

De asemenea, actriţa franceză a fost văzută pe marile ecrane în lungmetrajul "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris", de Woody Allen, care a deschis ediţia din 2011 a Festivalului de la Cannes. Cel mai recent film al ei, "De Rouille et d'Os", de Guillaume Canet, a fost prezentat la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes. Marion Cotillard a jucat şi în cel mai recent film din seria "Batman", intitulat "Cavalerul negru: Renaşterea/ The Dark Knight Rises", regizat de Christopher Nolan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici