Record mondial pentru studioul Universal

Universal Pictures a intrat în istorie, miercuri, devenind primul studio cinematografic care depăşeşte pragul de 5,53 de miliarde de dolari din încasările obţinute într-un singur an, stabilind cu această ocazie un nou record mondial de box office.

182 afișări
Imaginea articolului Record mondial pentru studioul Universal

Record mondial pentru studioul Universal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Profitând din plin de succesul de casă al unor filme precum "Jurassic World" şi "Furious 7", studioul Universal, deţinut de grupul Comcast, a depăşit această acest prag miercuri, în doar şapte luni, doborând precedentul record mondial de 5,52 miliarde de dolari stabilit în box office-ul mondial de studioul 20th Century Fox în anul 2014.

"Acest succes formidabil este rezultatul unei strategii continue în domeniul deciziilor, luate de echipele noastre de producţie, marketing şi distribuţie, alături de alegeri excelente în privinţa datelor de lansare a filmelor noastre", a declarat Jeff Shell, preşedintele Universal Filmed Entertainment Group.

La începutul acestui an, Universal Pictures a stabilit un alt record, devenind primul studio cinematografic care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial. Apoi, a devenit primul studio care a depăşit pragul încasărilor de 5 miliarde de dolari din lansările filmelor sale.

"Jurassic World", un film care a relansat franciza de aventuri ştiinţifico-fantastice "Jurassic Park", creată de Steven Spielberg, a înregistrat cel mai profitabil weekend din istorie, atât în box office-ul nord-american, cât şi în box office-ul mondial, în luna iunie. O continuare a acestui film va fi lansată pe marile ecrane în iunie 2018.

Până la ora difuzării acestor informaţii, studioul Universal a lansat cinci filme care au ajuns pe primul loc în box office-ul nord-american din acest an: thrillerul erotic "Fifty Shades of Grey" (lansat în februarie), filmul de acţiune "Furious 7" (lansat în aprilie), comedia "Pitch Perfect 2" (lansată în mai), SF-ul "Jurassic World" (lansat în iunie) şi filmul de animaţie "Minions" (lansat în iulie).

Printre filmele pe care studioul Universal le va lansa în acest an se află lungmetrajul horror "The Visit", regizat de M. Night Shyamalan, drama "Everest", biopicul "Steve Jobs" regizat de Danny Boyle pe baza unui scenariu de Aaron Sorkin, şi "Crimson Peak", un film horror cu accente gotice regizat de Guillermo Del Toro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici