"Reţeaua de socializare", marele câştigător la gala London Critics' Circle Awards

"Reţeaua de socializare/ The Social Network" a fost marele învingător la cea de-a 31-a gală a premiilor decernate de asociaţia britanică London Critics' Circle, organizată joi seară la Londra, unde a primit patru trofee, inclusiv pentru cel mai bun film al anului.

37 afișări
Imaginea articolului "Reţeaua de socializare", marele câştigător la gala London Critics' Circle Awards

"Reţeaua de socializare", marele câştigător la gala London Critics' Circle Awards (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Lungmetrajul american, care prezintă felul în care a fost creată reţeaua de socializare Facebook, a învins marele favorit al galei de joi, lungmetrajul britanic "Discursul regelui/ The King's Speech", care a câştigat doar trei trofee.

Deşi ambele pelicule au fost nominalizate fiecare la acelaşi număr de categorii - şapte -, "Reţeaua de socializare" s-a impus în cea mai importantă dintre ele, "cel mai bun film al anului". În plus, filmul american a câştigat alte trei trofee majore: "cel mai bun regizor" (David Fincher), "cel mai bun scenariu" (Aaron Sorkin) şi "cel mai bun actor britanic în rol secundar" (Andrew Garfield).

Lungmetrajul britanic "Discursul regelui/ The King's Speech", care conduce în topul filmelor cu cele mai multe nominalizări la premiile Oscar, cu 12, s-a impus la categoria "cel mai bun film britanic al anului". Acelaşi film a triumfat la categoriile "cel mai bun regizor britanic" (Tom Hooper) şi "cel mai bun actor" (Colin Firth).

Pentru rolul din comedia "The Kids Are All Right", Annette Bening a fost desemnată "cea mai bună actriţă a anului", învingând-o astfel pe marea favorită la acest trofeu, actriţa americană Natalie Portman, care obţinuse toate trofeele importante din acest sezon graţie rolului din drama "Black Swan".

Christian Bale a fost desemnat "cel mai bun actor britanic al anului", pentru rolul din "The Fighter", iar Lesley Manville s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă britanică a anului", graţie evoluţiei sale din "Another Year".

Cel mai bun cineast debutant a fost desemnat Gareth Edwards, care a debutat ca regizor în 2010, cu "Monsters", iar cel mai bun film străin a fost votat "Des hommes et des dieux", un lungmetraj francez care spune povestea unui grup de călugări francezi asasinaţi în Algeria.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics' Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici