Ritualurile de frumuseţe în timpul pandemiei. Mai puţin machiaj, mai mult skin care

  • Piaţa produselor cosmetice din România valora 5 miliarde de lei înainte de pandemie, potrivit ZF
  • Clientele au folosit mai puţin machiaj şi mai puţin parfum în ultimul an
  • În ultimul an au crescut însă produsele de îngrijire a pielii
211 afișări
Imaginea articolului Ritualurile de frumuseţe în timpul pandemiei. Mai puţin machiaj, mai mult skin care

Ritualurile de frumuseţe în timpul pandemiei. Mai puţin machiaj, mai mult skin care

Anul pandemic a dat peste cap multe lucruri, inclusiv piaţa de cosmetice. Înainte, în topul vânzărilor era parfumeria, apoi machiajele şi produsele de skin care. Pandemia te-a făcut însă să fii mai atentă la îngrijirea personală. Acesta este şi cazul Alexandrei Mihai.

„Datorită pandemiei am folosit mult mai puţine produse pentru că folosesc masca, nu are rost să evidenţiem foarte mult machiajul buzelor, de exemplu. În schimb m-am axat mai mult pe produsele de skin care ca să avem puţină grijă de ten”, a spus Alexandra Mihai, clientă.

Andreea Moldovan, manager general Avon, spune că această criză a fost mai grea decât ultima, cea care a început în 2008.

„O altă schimbare în beauty o vedem legată de ritualul de frumuseţe. Cred că vom rămâne în continuare mult mai atenţi la îngrijirea de bază şi poate mai minimalişti în ritualurile de zi cu zi. Este o tendinţă clară de a se orienta spre oferte cât mai smart.  Estimările iniţiale pentru anul 2021 erau pentru o creştere în jur de 6%, asta estima Euromonitor”, a declarat Andreea Moldovan, manager general Avon, în timpul conferinţei organizate de ZF.

„Acum, de curând, am revăzut estimările. Undeva la 3% este prevăzută să crească piaţa în România. Anul trecut, din câte ştim noi, estimările au fost că piaţa a scăzut la o single digit, a continuat aceasta.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici