Roman Polanski, internat în spital

Cineastul francez Roman Polanski, în vârstă de 76 de ani, a fost internat într-un spital din cantonul Zurich în urma unor probleme medicale, potrivit unei surse judiciare citată de tabloidul elveţian Blick.

47 afișări
Imaginea articolului Roman Polanski, internat în spital

Roman Polanski, internat în spital (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe site-ul său, tabloidul elveţian Blick menţionează că regizorul franco-polonez a fost internat, vineri, "într-un spital din cantonul Zurich".

"Polanski trebuie să rămână în spital una sau două zile" pentru o problemă medicală anterioară arestării sale în Elveţia, a declarat, pentru Blick, o sursă judiciară din Berna care şi-a păstrat anonimatul.

"Problema nu putea fi tratată în regim ambulatoriu", a declarat aceeaşi sursă, fără a da detalii suplimentare referitoare la afecţiunea regizorului.

"Sunt la curent cu faptul că a fost supus unor analize medicale", a declarat avocatul Hervé Temime, care nu ştie locul unde regizorul este supus testelor medicale

Consulul general al Franţei, Jean-Luc Fauré-Tournaire, s-a declarat îngrijorat, vineri, de starea de sănătate a lui Roman Polanski, care a fost aresat la sosirea sa la Zurich, în urmă cu trei săptămâni, în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile americane.

Fauré-Tournaire s-a deplasat, în aceeaşi zi, la închisoarea din Winterthour (estul Elveţiei), unde regizorul se află în detenţie.

"Am fost efectiv în această închisoare, însă am plecat foarte repede", a spus consulul, care nu a precizat dacă s-a întâlnit cu Polanski. "Sunt efectiv îngrijorat de sănătatea lui Polanski, pentru că vârsta de 76 de ani nu este una la care să mergi la închisoare", a spus consulul, care a apreciat demersurile autorităţilor elveţiene.

Pe 11 octombrie, şi avocatul lui Polanski îşi exprimase îngrijorarea vizavi de sănătatea regizorului, despre care spunea că este "abătut".

Roman Polanski, care a luat Oscar şi Palme D'Or pentru "Pianistul", a fost arestat în Elveţia în baza unui mandate de arestare emis de autorităţile americane. El este urmărit în cadrul unei procedure declanşate în 1977, pentru "relaţii sexuale ilegale" cu o adolescentă de 13 ani.

Arestarea sa, survenită la peste 30 de ani de la faptele incriminate, a suscitat vii polemici vizavi de responsabilitatea morală şi penală a celebrităţilor.

Autorităţile elveţiene s-au opus, pe 6 octombrie, punerii provizorii în libertate a regizorului, urmând ca o decizie în acest sens să fie luată, în următoarele zile, de tribunalul din Bellinzone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici