Ron Howard şi Robert Downey vor realiza o versiune live-action a filmului "Pinocchio" - VIDEO

Ron Howard va regiza versiunea live-action a poveştii "Pinocchio", în care va juca actorul Robert Downey jr., înlocuindu-l astfel pe Paul Thomas Anderson, care a avut până acum sarcina de a transpune în scenă subiectul păpuşii de lemn care devine băiat, potrivit contactmusic.com.

198 afișări
Imaginea articolului Ron Howard şi Robert Downey vor realiza o versiune live-action a filmului "Pinocchio" - VIDEO

Ron Howard şi Robert Downey vor realiza o versiune live-action a filmului "Pinocchio"

Paul Thomas Anderson a fost ales vara trecută pentru a scrie scenariul acestui proiect cinematografic live-action după povestea "Pinocchio". Regizorul trebuia să se îngrijească şi de adaptarea după povestea iniţială, iar numele regizorilor vehiculate în presa internaţională erau Ben Stiller şi Tim Burton.

Totuşi, după ce Paul Thomas Anderson a renunţat la proiect în noiembrie 2015, cel care îl va înlocui este Ron Howard, regizorul filmului Ron Howard "O minte sclipitoare / A Beautiful Mind". Încă nu a fost anunţat un nou scenarist al peliculei.

Filmul din 1940 a avut la bază cartea "The Adventures of Pinocchio", scrisă de Carlo Collodi în 1883, ce prezintă aventurile unei păpuşi din lemn care primeşte un suflet şi ale creatorului ei. "Pinocchio" a fost cel de-al doilea film animat produs de Disney, după "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici/ Snow White and the Seven Dwarfs" din 1937, însă nu a reprezentat un succes de box office.

Downey jr., care a fost preocupat de proiectul "Pinocchio" vreme îndelungată, va juca rolul cioplitorului în lemn, Geppetto, în noua versiune a poveştii clasice scrisă de Carlo Collodi. Warner Bros se va ocupa de producţia peliculei al cărui subiect va gravita în jurul lui Geppetto, de-a lungul căutării lui Pinnochio, atunci când băiatul dispare.

Nu este singurul proiect cinematografic inspirat din povestea lui "Pinocchio" - compania Disney pregăteşte o versiune animată 3D pe care o va regiza Guillermo del Toro.

În trecut, actorul şi regizorul italian Roberto Benigni a transpus povestea fantastică a lui Pinocchio în filmul din 2002, pentru care a scris scenariul, l-a regizat şi a jucat rolul lui Pinocchio.

"Pinocchio" reprezintă cel mai recent titlu care se adaugă pe lista de proiecte live-action pe care studiourile de la Hollywood intenţionează să le producă în viitorul apropiat. Acesta nu este singurul proiect live-action ce vizează producţia unei noi versiuni după un film de animaţie avut în vedere de producătorii de la studiourile Disney - ei au decis să realizeze astfel de remake-uri şi după alte două filme de animaţie clasice, "Frumoasa şi Bestia", "Aladdin" şi "Dumbo". Totodată, Disney pregăteşte o peliculă live-action după povestea "Mica Sirenă", în care Chloe Grace Moretz va fi protagonistă, precum şi o variantă 3D a poveştii "Cartea Junglei", regizată de Jon Favreau, cu vocile actorilor Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson, şi Christopher Walken, a cărei premieră este programată pe 16 aprilie.

Live-action este o tehnică ce combină personaje reale cu personaje animate.

Robert Downey jr. este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale şi a primit două nominalizări la Oscar, pentru rolul principal din "Chaplin", în 1992, şi pentru cel secundar din "Furtună tropicală" în 2009. Starul american a impresionat publicul şi criticii de cinema cu rolurile din "Air America", "Născuţi asasini", "The Outsider", "Săruturi şi focuri de armă/ Kiss Kiss Bang Bang", "Noapte bună şi noroc!/ Good Night, and Good Luck", "Incredibilul Hulk", trilogia "Iron Man", cele două pelicule din seria "Sherlock Holmes" şi filmul SF "Răzbunătorii/ The Avengers".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici