Sarah Brightman va pleca spre ISS, la bordul unei capsule Soyuz, pe 1 septembrie

Soprana britanică Sarah Brightman va pleca spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la bordul unei capsule Soyuz, pe 1 septembrie, informează dailymail.co.uk.

266 afișări
Imaginea articolului Sarah Brightman va pleca spre ISS, la bordul unei capsule Soyuz, pe 1 septembrie

Sarah Brightman va pleca spre ISS, la bordul unei capsule Soyuz, pe 1 septembrie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cu puţin timp înainte de ora locală 11.00, pe 1 septembrie, o rachetă Soyuz-FG va decola de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Racheta va transporta pe orbită o capsulă spaţială cu trei astronauţi, care vor ajunge astfel la bordul ISS.

Echipajul va fi coordonat de colonelul rus Serghei Volkov, în vârstă de 42 de ani, care va realiza cu această ocazie cea de-a treia misiune a lui în spaţiu.

El va fi asistat de inginerul danez Andreas Mogensen, în vârstă de 35 de ani, deţinătorul unei diplome emise de Universitatea Texas din Statele Unite. Al treilea membru al echipajului va fi soprana britanică Sarah Brightman, în vârstă de 55 de ani.

Vedeta, care a vândut peste 30 milioane de albume pe plan mondial, a intrat într-un program intensiv de antrenament extrem de dure, în Star City, centrul spaţial din Rusia. Artista va susţine pe 10 martie o conferinţă de presă în care va vorbi despre participarea ei la această misiune spaţială.

Celebra artistă, care s-a remarcat în spectacolul "Phantom of the Opera", de Andrew Lloyd Webber, va plăti aproximativ 52 de milioane de dolari pentru această misiune în spaţiu. Cântăreaţa va petrece 10 zile la bordul ISS.

Sarah Brightman, în vârstă de 54 de ani, va deveni astfel cel de-al optulea turist spaţial şi primul artist profesionist care va vizita avanpostul orbital, un laborator de cercetări ştiinţifice în valoare de 100 miliarde de dolari, situat la o altitudine de 420 de kilometri deasupra Pământului. Până în prezent, un singur turist spaţial, cofondatorul grupului Microsoft Charles Simonyi, a efectuat două călătorii în spaţiu.

După retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, în anul 2011, capsulele Soyuz au un program de zbor extrem de aglomerat, întrucât sunt singurele vehicule spaţiale care pot să transporte astronauţi la bordul ISS. Cel mai recent turist spaţial care a ajuns pe ISS a fost Guy Laliberte, fondatorul companiei Cirque du Soleil, care a petrecut 11 zile la bordul staţiei în 2009, contra sumei de 35 milioane de dolari.

Sarah Brightman este considerată soprana cu cele mai mari vânzări din lume şi singurul artist care a cucerit simultan topurile Billboard Dance şi Classic. Sarah Brightman este pionieră a genului "classic crossover" şi unul dintre marii artişti ai lumii, însumând peste 30 de milioane de discuri vândute şi având un palmares care cuprinde peste 180 de discuri de aur şi de platină, în peste 40 de ţări.

Single-ul "Time to Say Goodbye", înregistrat împreună cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vândut în peste 12 milioane de copii în întreaga lume. Albumele următoare au urcat în topurile Billboard şi au fost urmate de turnee mondiale. Sarah Brightman este prima artistă invitată să cânte la Jocurile Olimpice de două ori: în 1992 la Barcelona şi 16 ani mai târziu, la Beijing.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici