Sarmizegetusa Regia, deschisă în weekend pentru turiştii dispuşi să meargă pe jos peste 5 kilometri

Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă pentru turişti, începând de sâmbătă, după o săptămână în care nu s-a putut ajunge la sit, din cauza drumului, care a fost rupt de o viitură puternică. Accesul auto rămâne închis,iar vizitatorii pot ajunge la cetate doar mergând pe jos aproximativ cinci kilometri.

1123 afișări
Imaginea articolului Sarmizegetusa Regia, deschisă în weekend pentru turiştii dispuşi să meargă pe jos peste 5 kilometri

Sarmizegetusa Regia, deschisă în weekend pentru turiştii dispuşi să meargă pe jos peste 5 kilometri

După ce a fost închis timp de aproape o săptămână, în urma ploilor abundente, care au rupt drumul, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au luat decizia să redeschidă cetatea pentru vizitatori, însă aceştia vor putea urca la Sarmisegetusa Refia doar parcurgând pe jos cei aproximativ cinci kilometric.

"În cursul săptămânii trecute, în urma fenomentelor meteo extreme produse în zona Munţilor Şureanu, au avut loc alunecări de teren pe versantul Feţele Albe care au blocat complet accesul auto şi pietonal pe DJ 705A, în zona Valea Albă. (...) Sâmbătă, situl Sarmizegetusa Regia îşi reia programul de vizitare. Drumul Judeţean 705A, care face legătura între Orăştie - Costeşti - Sarmizegetusa Regia, rămâne în continuare închis traficului auto pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă (km 33+370) şi parcarea de la intrarea pe aleea pietonală. Vizitatorii pot lăsa autoturismele sau autocarele la intersecţia de unde se intră în zona numită Valea Albă şi de aici îşi pot continua drumul pe jos, circa 5,5 kilometri, până la Sarmizegetusa Regia", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Hunedoara remis MEDIAFAX.

Potrivit documentului citat, în zonă se lucrează la înlăturarea pământului, bolovanilor şi a resturilor vegetale desprinse de pe versanţi, precum şi la refacerea corpului de drum distrus de ape.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este una dintre cele mai importante atracţii turistice din judeţul Hunedoara. După alunecările de teren, toate vizitele programate de turişti au fost anulate.

"Se deschide sâmbătă situl Sarmizegetusa. Este imposibil să se ajungă cu autoturismele. Abia a fost îndepărtat noroiul de acolo, urmează să facă lucrări de consolidare. Autocarele în niciun caz nu pot circula, sunt porţiuni unde se circulă pe un singur sens şi acela destul de periculos. De aceea, doar pietonal e deschis. În weekend nu avem nimic programat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Vladimir Brylynski, administratorul sitului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici