"She Loves You" - cea mai vândută piesă din întreg repertoriul The Beatles

Single-ul "She Loves You", al legendarei formaţii britanice The Beatles, este cel mai bine vândut cântec, în Marea Britanie, din întreg repertoriul trupei, informează dailymail.co.uk.

49 afișări
Imaginea articolului "She Loves You" - cea mai vândută piesă din întreg repertoriul The Beatles

"She Loves You" - cea mai vândută piesă din întreg repertoriul The Beatles

Single-ul lansat în 1963 - cea de-a doua piesă The Beatles care a ajuns pe locul întâi în topuri, pe când Beatlemania era încă la începuturi - a ocupat prima poziţie în clasamentul celor mai bine vândute cântece ale trupei.

"I Want To Hold Your Hand" s-a clasat pe locul al doilea în topul realizat de BBC Radio.

The Official Chart Company - care realizează săptămânal topul 40 - a căutat în arhive pentru a pune la punct lista cu cele mai bine vândute single-uri ale formaţiei, inclusiv cele care, de-a lungul anilor, au avut parte de mai multe relansări.

Lista este dominată de piese care au fost lansate iniţial până în anul 1965, inclusiv. Pe lângă "She Loves You" şi "I Want To Hold Your Hand", celelalte poziţii ale topului sunt ocupate de "Can't Buy Me Love" (3), "I Feel Fine" (4), "Day Tripper/ We Can Work It Out" (5), "Hey Jude" (6), "From Me To You: (7), "Help!" (8), "Hello Goodbye" (9) şi "Get Back" (10).

She Loves You

În mod surprinzător, cifrele arată că piesa "Love Me Do", primul hit al trupei, care, la lansarea iniţială, s-a clasat abia pe poziţia a 17-a în top, a devansat acum alte cântece care au ocupat locul al doilea în clasamente - "Please Please Me" - sau chiar primul loc - "The Ballad Of John And Yoko".

În ciuda popularităţii sale în rândul a numeroase generaţii, piesa "Yesterday" - una dintre cele după care s-au realizat cele mai multe coveruri din istoria muzicii - a ajuns abia pe locul 24.

I Want to Hold Your Hand

The Beatles a fost una dintre formaţiile ale căror muzică a avut o enormă influenţă pentru era rock ce a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritm), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) şi Ringo Starr (baterie).

În 2004, revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul întâi în topul celor 100 cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici