Silvia Roman a reclamat Antena 1 şi OTV la CNA, pentru că au spus că l-a părăsit pe Petre Roman

Silvia Roman a reclamat Antena 1 şi OTV la CNA pentru emisiunile "Acces Direct" şi "Dan Diaconescu Direct" din 27 şi 28 septembrie, în care s-a spus că l-a părăsit pe soţul ei, Petre Roman, şi că a plecat de acasă împreună cu copilul cuplului, aceste informaţii neadevărate afectându-i imaginea.

206 afișări
Imaginea articolului Silvia Roman a reclamat Antena 1 şi OTV la CNA, pentru că au spus că l-a părăsit pe Petre Roman

Silvia Roman a reclamat Antena 1 şi OTV la CNA, pentru că au spus că l-a părăsit pe Petre Roman (Imagine: Paul Diaconu/Mediafax Foto)

Silvia Roman (Silvia Chifiriuc înainte de căsătoria cu Petre Roman) a sesizat, prin intermediul unui cabinet de avocatură, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), cerând sancţionarea postului Antena 1, pentru emisiunea "Acces Direct" din 27 septembrie, şi a televiziunii OTV, pentru programul "Dan Diaconescu Direct" din 28 septembrie.

În mod concret, emisiunea "Acces Direct" reclamată a avut titlul "Soţia lui Roman a fugit? Silvia Chifiriuc ar fi plecat cu băieţelul" şi a fost moderată de Simona Gherghe. Potrivit sesizării transmise CNA, în emisiune s-au făcut afirmaţii precum: "Toamna se numără despărţirile la casele mari", "Se vorbeşte despre o posibilă depresie a Silviei Roman", "Fără nicio o explicaţie, Silvia Chifiriuc l-ar fi luat pe micuţul Petrus şi dusă a fost", "Nimeni nu ştie care sunt motivele şi unde a plecat cântăreaţa".

"Singura «dovadă» a fost făcută de Antena 1 în modalitatea: «Petre Roman nu a vrut să comenteze această ştire»", potrivit sesizării trimise CNA de casa de avocatură care o reprezintă pe Silvia Roman.

"Toate aceste afirmaţii încalcă grav dreptul la reputaţie şi onoare, aducând asupra doamnei Silvia Roman oprobriul public şi o imagine falsă asupra personalităţii proprii şi calităţilor sale de mamă şi soţie. Este evident că publicul rămâne cu impresia că doamna Roman ar putea fi vinovată de infracţiunea de părăsire a domiciliului conjugal. În acelaşi timp, este uşor de reţinut că doamna Roman este o persoană depresivă, care poate pune în pericol viaţa copilului său, care nu îşi stăpâneşte comportamentul şi este capabilă să fugă de acasă părăsindu-şi soţul", se arată în sesizare, precizându-se, totodată, că "prejudiciul de imagine a fost produs în mod ireversibil".

Totodată, modul de prezentare a fotografiilor în emisiunea de la Antena 1 este "deosebit de tendenţios", neprecizându-se că imaginile arătate erau de arhivă, potrivit sesizării. "Sunt prezentate când fotografii ale celor doi, fericiţi, când imagini ale domnului Roman singur, întristat, ca şi cum ar fi existat o separare. Or, niciodată doamna Roman nu a plecat de acasă cu copilul, întreaga prezentare fiind o înscenare jurnalistică", se mai spune în sesizarea Silviei Roman transmisă CNA.

Pe de altă parte, emisiunea "Dan Diaconescu Direct" reclamată a avut titlul "Silvia Chifiriuc a dat bir cu fugiţii?", fiind realizată de Dan Diaconescu şi Gabriel Badiu. Conform sesizării, pe parcursul emisiunii au fost repetate fraze precum: "Silvia Chifiriuc a plecat de acasă", "L-a părăsit pe Petre", "A luat şi copilul cu ea".

"În această emisiune s-a transmis publicului o serie de informaţii neadevărate şi care aduc atingere reputaţiei, onoarei, vieţii private şi de familie a doamnei Silvia Roman. De altfel, în cursul emisiunii a fost încălcat principiul «audiatur et altera pars», neprezentând poziţia doamnei Roman faţă de afirmaţiile nefondate ale moderatorilor", se spune în sesizarea transmisă CNA.

Totodată, Silvia Roman spune în sesizarea transmisă CNA că Antena 1 şi OTV au refuzat să-i transmită copii ale emisiunilor reclamate, fapt pentru care un drept la replică a fost "imposibil de exercitat".

CNA va analiza sesizarea Silviei Roman într-una din şedinţele viitoare. Sesizarea s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului, care a fost însă suspendată din cauza lipsei de cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici