Spectacol aviatic, de 1 Mai, pe aeroclubul din Ghimbav

Câteva sute de braşoveni şi turişti au ales să îşi petreacă ziua de 1 Mai pe Aeroclubul din Ghimbav, unde au parte de un spectacol aviatic care cuprinde zboruri demonstrative cu aeronave de înaltă acrobaţie, zboruri în formaţie cu aeronave de şcoală sau salturi cu paraşuta.

187 afișări
Imaginea articolului Spectacol aviatic, de 1 Mai, pe aeroclubul din Ghimbav

Spectacol aviatic, de 1 Mai, pe aeroclubul din Ghimbav (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Pe Aeroclubul "Iosif Silimon" din Ghimbav are loc evenimentului "Braşov Fly-In 2013" organizat de Aeroclubul României.

Încă înainte de ora 10.00, pasionaţii de aeronave au venit la Aerodromul din Ghimbav pentru a asista la programul oferit de organizatori, din care nu lipsesc zboruri demonstrative cu aeronave de înaltă acrobaţie, zboruri în formaţie cu aeronave de şcoală şi antrenament, salturi demonstrative cu paraşuta, zboruri demonstrative cu aeromodele şi un concurs de precizia aterizării cu aeronave ultrauşoare.

Expoziţia statică cu aeronave şi machete a făcut deliciul copiilor, dar şi a pasionaţilor de aeromodelism, de la eveniment nelipsind nici un stand de carte cu cărţi de specialitate din domeniu.

Pentru prima data în cadrul evenimentului, participanţii pot zbura cu aeronave de agrement, contra cost, sau pot sări cu paraşuta în tandem. Un zbor deasupra oraşelor Braşov, Râşnov şi Bran, la 600 metri altitudine, costă 100 de euro pentru trei persoane.

Fiind eveniment de tip "fly in”, participarea va fi deschisa tuturor doritorilor şi posesorilor de aeronave particulare.

Spectacolul aviatic a început de la ora 10.30 cu evoluţiile aeronavelor participante în concurs, iar între orele 13.00 – 16.00 se va desfăşura concursul de precizia aterizării cu aeronave ultrauşoare şi zboruri de agrement.

La eveniment vor participa formaţia de înaltă acrobaţie aeriană a Aeroclubului României "Hawks of Romania", care evoluează pe avioane Extra 300 L, formaţia de avioane Zlin 142 “Vulturii Tricolori”, formaţia de avioane ultrauşoare Ikarus C42, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planor şi paraşutism.

Pe lângă spectacolul aviatic, participanţii la eveniment au la dispoziţie şi standuri cu mici, bere şi băuturi răcoritoare pentru sărbătoarea câmpenească de 1 Mai.

Spectacolul va continua şi joi, cu acelaşi program, pentru braşovenii care nu au ajuns la eveniment miercuri sau pentru cei care vor să revadă demonstraţiile şi acrobaţiile aeriene.

De 1 Mai, Cei care nu au ajuns la "Braşov Fly-In 2013" au umplut terasele din centrul vechi al Braşovului, dar şi locurile special amenajate pentru grătar, în zona "La iepure" din cartierul Răcădău, la Pietrele lui Solomon sau lângă lacul din cartierul Noua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici