Stephen Hawking a răspuns provocării ”Ice Bucket Challenge” într-un mod inedit - VIDEO

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care suferă de maladia Lou Gehrig, pentru care se strâng bani cu ajutorul campaniei "ALS Ice Bucket Challenge", a răspuns provocării într-un mod inedit.

19748 afișări
Imaginea articolului Stephen Hawking a răspuns provocării ”Ice Bucket Challenge” într-un mod inedit - VIDEO

Stephen Hawking a răspuns provocării ”Ice Bucket Challenge”

Omul de ştiinţă a răspuns provocării ICE Bucket Challenge, însă copiii săi au fost cei cărora li s-a turnat apă cu gheaţă pe cap, scrie independent.co.uk.

”Nu ar fi înţelept să mi se toarne apă rece pe cap...dar copiii mei Robert, Lucy şi Tom s-au oferit voluntari să accepte provocarea în locul meu”, a declarat astrofizicianul, care anul trecut a fost bolnav de pneumonie.

Hawking a îndemnat oamenii să doneze către asociaţia MNDA (corespondentul britanic al asociaţiei ALS, care a iniţiat campania de strângere de fonduri) pentru a elimina ”această boală teribilă”.

Copiii săi au fost filmaţi în timp ce li s-a turnat apă cu gheaţă pe cap, iar Stephen Hawking i-a nominalizat mai departe pe Ian Blatchford, directorul Science Museum, pe Lord Sainsbury, directorul Universităţii Cambridge, şi pe directorul acjunct al acesteia, Sir Leszek Borysiewicz.

De la începutul campaniei ”ICE Bucket Challenge”, asociaţia ALS a strâns 95 de milioane de dolari, iar asociaţia MNDA, peste 3 milioane de lire sterline.

Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.

Aproximativ 5.600 de noi cazuri ale acestei maladii sunt înregistrate în fiecare an în Statele Unite ale Americii, unde 30.000 de persoane suferă de această boală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici