Steve Vai revine în România în decembrie, în cadrul Festivalului Music Contaminations

Celebrul chitarist Steve Vai va concerta la Bucureşti la începutul lunii decembrie, alături de Cvartetul de Coarde al Teatrului Scala din Milano, în cadrul Festivalului Internaţional Music Contaminations, informează organizatorii, InMusica Events.

93 afișări
Imaginea articolului Steve Vai revine în România în decembrie, în cadrul Festivalului Music Contaminations

Steve Vai revine în România în decembrie, în cadrul Festivalului Music Contaminations (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Festivalul Internaţional Music Contaminations se desfăşoară sub semnul ecologiei, promovând valorile energiilor alternative nepoluante.

Steve Vai este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din lume, el fiind şi un foarte bun compozitor, producător şi vocalist.

În 1974, Steve Vai lua lecţii de chitară de la un alt celebru chitarist, Joe Satriani. El şi-a continuat, în anii '80, ucenicia în preajma celebrului chitarist Frank Zappa, care a fost impresionat de calităţile sale muzicale şi care, mai apoi, i-a marcat cariera. În 1984, el a început o bogată carieră solo, lansând numeroase albume, precum "Passion and Warfare" (1990), "Sex and Religion" (1993), "Naked Tracks" (2008), "Where the Wild Things Are" (2009), "Where the Other Wild Things Are" (2010).

În afara carierei solo, Steve Vai a înregistrat şi a concertat alături de trupe celebre, precum David Lee Roth, Whitesnake şi Alcatrazz. În 1999, el a înfiinţat studioul de înregistrări Favored Nations, având ca misiune promovarea "artiştilor care au atins cel mai înalt nivel de perfecţionare la instrumentul muzical pe care şi l-au ales".

La începutul lui septembrie 2009, Steve Vai a cântat şi în România, la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov, unde a primit trofeul pentru întreaga activitate.

Steve Vai a fost nominalizat de 11 ori la premiile Grammy, primind trei astfel de trofee, în 1994, 2001 şi 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici