- Home
- Life-Inedit
- (31.12.2020, 07:12)
- Marga Nitu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ştii ce bei de Revelion? Dacă asculţi sfaturile unui expert, trecerea dintre ani va fi una de care sigur îţi vei aminti
- De revelion, bea vin cu măsură!
- Atenţie la hidratare: un pahar de vin, două de apă.
- Reţetă eficientă de mahmureală: câteva ceşti de ceai de ghimbir.
- Foie gras se combină cu vinul dulce.
1511 afișări
Sursa foto: profimedia
Se apropie revelionul. Eşti pregătit? Ţine minte: prosecco, vin rosu, vin alb, şampanie şi vin desert. Cam asta e ordinea, nu uita! Dacă o ţii în petrecere toată noaptea, îţi dau şi o reţetă de mahmureală. Dar, mai târziu. Până atunci, il las pe Sorin să-ţi spună câteva cuvinte despre revelion.
Sorin Nedelea – sommelier: A fost sărbătorit pe 1 ianuarie pe vremea romanilor. Se pare că a fost hotărâtă această începere a anului chiar de către măreţul Iulius Caesar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
-
Belarus afirmă că s-a încercat un atac cu drone asupra capitalei Minsk din Lituania. Lukaşenko susţine că opoziţia încercă să cucerească un district şi să ceară NATO să desfăşoare trupe
-
Rusia ameninţă că Polonia va fi ţinta unui atac rusesc dacă NATO ar desfăşura arme nucleare pe teritoriul polonez
-
Sunt europenii mai leneşi ca americanii? Şeful uriaşului fond norvegian: "Este îngrijorător! Europa este mai puţin harnică, mai puţin ambiţioasă"
De când ne ştim, noi am făcut revelionul până în zori. Timp berechet să combinăm vinurile. Masa festivă începe neapărat cu un aperitiv. Sfatul vine de la Sorin Nedelea, un somelier recunoscut.
Sorin Nedelea – sommelier: Putem să începem chiar cu un prosecco, să înmuiem puţin papilele şi să cream acea, eu îi zic pe româneşte…să-ţi plouă puţin în gură. În noaptea de revelion, dacă avem un foie gras, putem foarte bine să mergem cu un vin dulce.
Apoi, în funcţie de ce mâncăruri se aşează pe masă, pot veni şi nişte vinuri rose. La preparatele din carne, musai, jucăm pe vinurile roşii. Apoi, la final, merită să te răsfeţi cu un vin desert. Atenţie, însă, au multe calorii! În schimb, merge un late harvest sau un ice wine, îţi spune Daniel. Şi el este somelier cu recorduri în Guiness Book.
Daniel Frumusachi – sommelier: Cele mai multe calorii au, desigur, vinurile roşii şi vinurile dulci. Mai mult atragem atenţia asupra vinurilor dulci, care conţin glucoză. Asta sunt şi caloriile.
Reţeta de mahmureală vine tot de la Daniel. El zice să consumi cu măsură şi să te hidratezi. La un pahar de vin, două de apă. Dar, mai are un secret.
Daniel Frumusachi – sommelier: Doar ceai de ghimbir. Câteva ceşti de ceai de ghimbir şi ne simţim în al nouălea cer. Ştiu că anul acesta revelionul va fi cu totul diferit. Restaurantele sunt închise. Dar, poţi să petreci cu acelaşi fast şi la tine acasă. Eu ţi-am dat reţeta.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Avertismentul dat de oamenii de știință: Peste jumătate din populația lumii s-ar putea îmbolnăvi de boli transmise de țânțari
Citește pe www.zf.ro: Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Citește pe www.zf.ro: Gigantul Delhaize, proprietarul Mega Image, deschide la Bucureşti un centru de servicii unde angajează sute de IT-işti. Recrutările deja au început
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe