Studiourile MGM şi Warner Bros. vor produce o trilogie inspirată din filmul SF "Stargate"

Studiourile MGM şi Warner Bros. vor produce o trilogie cinematografică regizată de Roland Emmerich, inspirată din filmul SF "Poarta Stelară, Univers: Aer/ Stargate" din 1994.

248 afișări
Imaginea articolului Studiourile MGM şi Warner Bros. vor produce o trilogie inspirată din filmul SF "Stargate"

Studiourile MGM şi Warner Bros. vor produce o trilogie inspirată din filmul SF "Stargate"

Cineastul Roland Emmerich, care a regizat filmul original, va realiza şi noua trilogie, ce va fi produsă de Dean Devlin, informează hollywoodreporter.com.

Filmul original, în care rolurile principale au fost interpretate de Kurt Russell şi James Spader, a stabilit un record în octombrie 1994, devenind lungmetrajul cu cele mai mari încasări obţinute în weekendul lansării sale în Statele Unite. După ce a rulat în cinematografe, "Stargate" a obţinut încasări de aproape 200 milioane de dolari pe plan mondial.

Intriga filmului "Stargate" are în centrul ei un străvechi dispozitiv în formă de inel care generează o gaură de vierme ce permite călătorii la distanţe uriaşe prin Univers. Filmul explorează teoria despre fiinţele extraterestre care au avut o influenţă majoră asupra civilizaţiei umane.

Roland Emmerich este ocupat în această perioadă cu filmările de la "Stonewall", o dramă despre drepturile persoanelor gay, inspirată din Stonewall Riots, celebra demonstraţie spontană, cu accente violente, din 1969 a comunităţii gay din New York, în urma unui raid al poliţiei locale. Totodată, cineastul german se află în etapa de preproducţie a filmelor "ID Forever Part I" şi "ID Forever Part II", cele două continuări ale filmului său "Independence Day/ Ziua Independenţei".

Printre celelalte filme celebre regizate de Roland Emmerich se află producţii precum "Soldatul universal" (1992), "Godzilla" (1998), "Patriotul" (2000), "Unde vei fi poimâine?" (2004), "2012" (2009)şi "Alertă de grad zero" (2013).

Filmele regizorului german, dintre care cele mai multe sunt producţii hollywoodiene turnate în limba engleză, au obţinut încasări de peste 3 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici