Supereroii Marvel şi un Rege Leu ar putea genera încasări record pentru Disney. Alte posibile mari succese

"Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârşitul jocului", ultimul capitol din universul Marvel, şi remake-ul unui lungmetraj clasic, "The Lion King", se numără printre peliculele care ar putea genera încasări record pentru Walt Disney Co. în această vară, potrivit Reuters.

278 afișări
Imaginea articolului Supereroii Marvel şi un Rege Leu ar putea genera încasări record pentru Disney. Alte posibile mari succese

Supereroii Marvel şi un Rege Leu ar putea genera încasări record pentru Disney în vară

A treia şi ultima peliculă din seria "Avengers/ Răzbunătorii", "Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârşitul jocului", de Anthony şi Joe Russo, a avut premiera de gală săptămâna aceasta, în Los Angeles, şi a dat startul unei serii de superproducţii marca Disney programată în următoarele luni.

Iar, în luna iulie, o nouă versiune a hitului Disney "Regele Leu" va fi lansată în cinematografe, specialiştii spunând că ar putea deveni unul dintre filmele cu cel mai mare succes comercial din istoria Hollywood-ului.

Aceste producţii ar putea oferi un impuls industriei cinematografice, care a avut un debut lent în 2019. Numărul biletelor vândute este cu 16% mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit companiei Comscore.

Marile studiouri aveau obiceiul de a programa lansarea superproducţiilor vara, acest sezon fiind cel care generează cele mai mari încasări. În prezent, încearcă să le programeze pe tot parcursul anului.

Alte posibile mari succese ar putea fi anul acesta "Detective Pikachu" şi "Godzilla: King of the Monsters", de la Warner Bros, "The Secret Life of Pets 2", de la Universal Pictures, şi "Spider-Man: Far from Home", de la Sony Corp.

Însă filmele companiei Disney sunt văzute de specialişti ca cele care ar putea genera cele mai mari încasări.

Walt Disney Co mai pregăteşte pentru anul acesta "Toy Story 4", un remake al filmului "Aladdin", "Frozen 2" şi "Star Wars: The Rise of Skywalker".

"Disney are probabil cea mai puternică serie de filme din istoria industriei anul acesta", a declarat Doug Creutz, analist la Cowen & Co.

Noul "Lion King", de Jon Favreau, prezintă povestea celebră a leuţului Simba, cu ajutorul animaţiei pe computer, îmbinată cu tehnicile live action. Trailerul lansat de Ziua Recunoştinţei anul trecut a avut 224,6 milioane de vizualizări în 24 de ore, potrivit Disney.

Chiar şi aşa, nu va fi uşor pentru această superproducţie dedicată întregii familii să ajungă la recordul lungmetrajului "Avatar", lansat în 2009, lider în box office-ul mondial, cu 2,8 miliarde de dolari. În istoria cinematografiei, doar patru filme au trecut de pragul de 2 miliarde de dolari. Pe următoarele locuri se află "Titanic" - 2,187 de miliarde de dolari, "Star Wars: The Force Awakens" -2,068 de miliarde de dolari, "Avengers: Infinity War" - 2,048 de miliarde de dolari.

Originalul "Lion King", de Rob Minkoff şi Roger Allers, lansat în 1994, a avut încasări de 968,5 milioane de dolari.

"Endgame", punctul final al unei francize de 22 de filme, lansată în 2007, a generat şi el multă vâlvă.

Pe site-ul Fandango, au fost vândute de cinci ori mai multe bilete pentru proiecţiile din primele şapte zile, comparativ cu cele pentru filmul "Avengers: Infinity War", lansat anul trecut.

"Infinity War" deţine în prezent recordul pentru weekendul de deschidere între filmele din franciză, cu 257,7 milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în cinematografe.

Paul Dergarabedian, analist media la Comscore, este de părere că noul film ar putea avea încasări de 250 - 275 de milioane de dolari în weekendul lansării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici