The Rolling Stones şi-a amânat turneul din Australia după moartea creatoarei de modă L'Wren Scott

Trupa britanică The Rolling Stones şi-a amânat turneul din Australia şi Noua Zeelandă, marţi, după ce iubita solistului Mick Jagger, creatoarea de modă L'Wren Scott, a fost descoperită decedată - aparent în urma unei sinucideri - în apartamentul ei din Manhattan.

171 afișări
Imaginea articolului The Rolling Stones şi-a amânat turneul din Australia după moartea creatoarei de modă L'Wren Scott

The Rolling Stones şi-a amânat turneul din Australia după moartea creatoarei de modă L'Wren Scott (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

L'Wren Scott, în vârstă de 49 de ani, fost model devenit stilist, a fost descoperită spânzurată cu o eşarfă, luni dimineaţă, în luxosul ei apartament din Mahattan, New York.

Poliţia anchetează acest caz ca pe o sinucidere, iar testele biroului de medicină legală, care vor stabili cauza exactă a decesului, erau programate pentru marţi.

"Membrii trupei The Rolling Stones vă anunţă cu profundă tristeţe şi dezamăgire amânarea celorlalte concerte rămase de susţinut în turneul «14 on Fire» din Australia şi Noua Zeelandă, după moartea lui L'Wren Scott", se afirmă în comunicatul de presă emis de grupul britanic.

Agentul de presă australian al trupei a cerut fanilor să îşi păstreze biletele până la anunţarea unor noi dispoziţii. Grupul britanic urma să susţină şapte concerte în Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul turneului său mondial, iar primul show din această serie urma să aibă loc miercuri seară, în oraşul australian Perth.

Mick Jagger, în vârstă de 70 de ani, care avea o relaţie cu L'Wren Scott din anul 2001, a spus că a petrecut mulţi ani minunaţi alături de creatoarea de modă.

"Încă mă chinuiesc să înţeleg cum iubita mea şi cea mai bună prietenă a mea a putut să îşi încheie viaţa într-un fel atât de tragic", a declarat Mick Jagger pe site-ul său oficial. "Era o prezenţă minunată, iar talentul ei era admirat de multe persoane, nu doar de mine", a mai spus acesta.

Agentul de presă al creatoarei de modă a spus că detaliile despre înmormântarea acesteia nu au fost deocamdată stabilite.

Vestea despre tragica dispariţie a lui L'Wren Scott i-a şocat pe prietenii, clienţii şi colegii ei de breaslă. Nu este clar deocamdată dacă ea prezentase anumite semne, în viaţa profesională şi personală, care să fi indicat faptul că era deprimată şi cu tendinţe suicidare.

Deşi numeroase staruri de la Hollywood, precum Nicole Kidman, Amy Adams şi Penelope Cruz, au purtat de multe ori pe covorul roşu creaţii semnate de L'Wren Scott, compania acesteia acumulase datorii foarte mari.

Potrivit unor documente contabile originale emise în Marea Britanie în octombrie 2013, casa ei de modă, LS Fashion Ltd, înregistrase pierderi de 4,3 milioane de euro în 2012 şi de 3 milioane de euro în 2011.

L'Wren Scott şi-a anulat, luna trecută, participarea la Săptămâna modei de la Londra, invocând anumite probleme de producţie care au întârziat finalizarea colecţiei sale.

L'Wrenn Scott a devenit unul dintre cei mai faimoşi designeri din New York în ultimul deceniu şi era renumită pentru creaţiile sale vestimentare mulate, realizate din materiale spectaculoase şi cu detalii fine.

Cântăreaţa Madonna a spus că moartea creatoarei de modă este "oribilă şi tragică". Top-modelul Naomi Campbell, care o cunoştea de mulţi de ani pe L'Wren, a spus că aceasta era "simbolul eleganţei şi feminităţii".

L'Wren Scott şi Mick Jagger erau adeseori văzuţi împreună la diverse evenimente mondene, iar fostul model, care avea o înălţime de 193 centimetri, îl depăşea în înălţime pe iubitul ei star rock.

Agentul de presă al lui Mick Jagger a negat o informaţie apărută în New York Post referitoare la despărţirea dintre cele două vedete, spunân că "acel zvon este 100% fals".

"Nu există nicio bază reală în acel articol. Este doar o bârfă oribilă şi inexactă şi apare într-o perioadă foarte tragică pentru Mick", a adăugat agentul de presă al starului britanic.

L'Wren Scott, născută Luann Bambrough, a fost crescută de părinţi adoptivi în orăşelul Roy din statul Utah, alături de doi fraţi mai mari, într-o familie mormonă.

Avea o înălţime de 191 centimetri şi şi-a început cariera ca model, la Paris, apoi s-a mutat la Los Angeles, unde a devenit stilist.

Şi-a înfiinţat propria casă de modă în 2006 şi a creat o linie vestimentară la preţuri mai mici, în colaborare cu Banana Republic.

L'Wren Scott a creat ţinute pe care o serie de vedete - precum Oprah Winfrey, Sarah Jessica Parker şi Angelina Jolie - le-au purtat pe covorul roşu.

A fost şi consultantul directorului de costume de la filmele "Ocean's Thirteen" şi "Eyes Wide Shut".

Avea o relaţie cu Mick Jagger, în vârstă de 70 de ani, din 2001, după ce rockerul britanic divorţase de Jerry Hall.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici