Trăieşte în culori. Cărţile de colorat pentru adulţi, hobby-ul cu tot mai mulţi adepţi

Nu eşti niciodată prea mare pentru o carte de colorat. O spun specialiştii, dar şi statisticile site-urilor de profil. În România, de exemplu, 66% dintre cumpărătorii de pe liveincolors.ro au vârste de peste 25 de ani, iar stresul este primul combătut cu fiecare culoare pusă pe hârtie.

525 afișări
Imaginea articolului Trăieşte în culori. Cărţile de colorat pentru adulţi, hobby-ul cu tot mai mulţi adepţi

Trăieşte în culori. Cărţile de colorat pentru adulţi, hobby-ul cu tot mai mulţi adepţi

Datele arată că femeile sunt marii consumatori de pe site-ul liveincolors. Cea mai mare pondere o au persoanele cu vârste cuprinse între 25-34 de ani, şi anume 37%.

Totuşi, o treime dintre cumpărători sunt persoane cu vârste între 35 şi 44 ani.

Şi poate vă întrebaţi care sunt tendinţele. La capitolul cărţi de colorat pentru adulţi, pe primele locuri se află: “Imaginary Friends de Karolina Kubikowska”, “Fairy Miracles (Miracole De Poveste) - Limba Engleza”, “Coloriage Wild 3” sau “Milované Něžnosti (Miracole De Poveste) - Limba Ceha”.

Dacă vrei să cumperi sau să faci cadou o astfel de carte, în descrierea fiecăreia ai ocazia să găseşti şi un video de prezentare a cărţii”.

Mai mult, există o secţiune de blog unde sunt informaţii despre cărţi, despre accesorii şi interviuri în exclusivitate în România.

“Tocmai pentru ca produsele noastre să ajungă la iubitorii de cărţi de colorat din statele europene, am lansat http://www.liveincolors.eu/ . Live in Colors a fost lansat în 2016 şi este în continuare singurul magazin online dedicat acestui hobby, locul in care găseşti cărţile preferate, dar şi accesoriile necesare”, spune Corina Dorobanţu, creatoarea site-ului.

În promovarea cărţilor de colorat pentru adulţi, se pune accent pe beneficiile activităţii de colorat: detaşare faţă de grijile de zi cu zi, deconectare de la orice fel de ecrane, monitoare, relaxare. Plus că poţi colora oriunde, acasă, în parc, în aeroport, la birou când vrei să te relaxezi pentru câteva minute, în ceainării sau cafenele.

În studii de specialitate, coloratul este recomandat ca activitate la meditaţie, iar psihologii o recomandă drept activitate ce reduce anxietatea şi stresul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici