Trupa Pink Floyd va lansa primul ei album de studio după o pauză de 20 de ani

Trupa britanică Pink Floyd va lansa primul ei album de studio după o pauză de 20 de ani, în toamna acestui an, în luna octombrie, informează site-ul revistei Rolling Stone.

469 afișări
Imaginea articolului Trupa Pink Floyd va lansa primul ei album de studio după o pauză de 20 de ani

Trupa Pink Floyd va lansa primul ei album de studio după o pauză de 20 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Polly Samson, soţia solistului şi chitaristului David Gilmour, i-a luat prin surprindere pe fanii formaţiei britanice, sâmbătă, după ce a anunţat pe Twitter faptul că grupul Pink Floyd are în pregătire un nou album, care va fi lansat în toamna acestui an. Agentul de presă al muzicianului David Gilmour a confirmat informaţia pentru revista Rolling Stone.

"Noul album Pink Floyd ce va fi lansat în octombrie se intitulează «The Endless River»", a scris Polly Samson pe Twitter. "Albumul, care va avea la bază sesiunile de înregistrări din 1994, reprezintă cântecul de lebădă al lui Rick Wright şi este foarte frumos", a adăugat ea. Rick Wright, clăpar şi membru fondator al trupei britanice, a murit de cancer în 2008 la vârsta de 65 de ani.

Pink Flyod tocmai a marcat împlinirea a 20 de ani de la lansarea legendarului "The Division Bell", al 14-lea şi totodată ultimul album de studio al grupului, printr-un box set aniversar, care a ajuns în magazine pe 1 iulie.

Noul disc al trupei britanice pare să conţină cântece originale, niciodată lansate, compuse în timpul înregistrărilor pentru "The Division Bell".

Durga McBroom-Hudson, o cântăreaţă care a susţinut concerte şi turnee alături de Pink Floyd în anii '80 şi '90 şi care pare să fie implicată în noul proiect, a oferit mai multe detalii despre albumul "The Endless River" pe pagina ei de Facebook: "Albumul a început într-adevăr în timpul înregistrărilor pentru «The Division Bell» (şi da, a fost un proiect secundar, iniţial intitulat «The Big Spliff», despre care Nick Manson a vorbit deja)".

"Acesta este motivul pentru care piesele cu Richard Wright sunt incluse pe noul album. Însă David Gilmour şi Nick Manson au preluat acest proiect şi au adăugat multe alte lucruri de atunci. La origine, ar fi trebuit să fie un album complet instrumental, dar apoi ei m-au chemat şi eu am cântat câteva piese alături de ei în decembrie 2013. Apoi, David a extins ideea, pe baza înregistrărilor cu vocea mea şi a compus cel puţin încă o piesă", a explicat Durga McBroom-Hudson, adăugând apoi faptul că noul album va conţine exclusiv piese care nu au fost niciodată lansate.

Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, cărora li s-a adăugat David Gilmour, în 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) şi "The Wall" (1979).

Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş susţinut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formaţiei a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 şi în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Printre premiile obţinute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul "The Wall", în 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", în 1982, şi un alt Grammy pentru "Marooned" în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formaţiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuţia la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters şi Mason.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viaţa şi experienţele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea şi alienarea, fiind puternic influenţat de filosofia pacifistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici