Trupa The Who va lansa un nou album

Trupa britanică The Who lucrează la cel de-al 12-lea album de studio, noul material discografic urmând să fie lansat în contextul în care formaţia a făcut public recent primul său cântec nou după o pauză de opt ani.

110 afișări
Imaginea articolului Trupa The Who va lansa un nou album

Trupa The Who va lansa un nou album (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solistul trupei The Who, Roger Daltrey, a confirmat că trupa rock lucrează la cel de-al 12-lea album de studio, informează nme.com.

The Who a lansat recent piesa "Be Lucky", primul cântec nou din ultimii opt ani, şi a fost motivată să înceapă lucrul la un nou disc după ce a realizat o compilaţie dedicată celei de-a 50-a aniversări a trupei.

"The Who are un nou disc. Au trecut cincizeci de ani şi putem spune că am trecut testele. Am compus deja un cântec şi vom face un album întreg. Este foarte plăcut", a declarat Roger Daltrey.

Cântecul recent lansat de trupa The Who, "Be Lucky", apare pe albumul aniversar "Who Hits 50" şi este primul material muzical nou din 2006, când grupul a lansat discul "Endless Wire".

Trupa va porni într-un turneu de celebrare a celor 50 de ani de la înfiinţare, în luna noiembrie, iar cele nouă spectacole din Marea Britanie vor conţine şi cântece din perioada de început a grupului când era cunoscut sub numele The High Numbers.

Trupa The Who a fost înfiinţată în 1964, în Marea Britanie, iar principalii membri ai săi sunt vocalistul Roger Daltrey, chitaristul Pete Townshend, basistul John Entwistle şi toboşarul Keith Moon. Grupul este considerat unul dintre cele mai influente din domeniul muzicii rock.

Printre cele mai cunoscute cântece al trupei se numără "I Can't Explain", "My Generation", "Substitute" şi "Happy Jack".

În 2001, The Who a primit un premiu Grammy pentru contribuţia sa la industria muzicală. De asemenea, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1990, iar şapte dintre albumele sale au fost incluse în topul revistei Rolling Stone privind 500 cele mai bune albume din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici