Turiştii care îşi petrec Revelionul pe Valea Prahovei vor putea schia la Sinaia, Buşteni şi Azuga

Pârtiile din staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia sunt practicabile, stratul de zăpadă fiind cuprins între 20 şi 30 de centimetri, astfel că turiştii care îşi petrec Revelionul pe Valea Prahovei vor putea să schieze.

405 afișări
Imaginea articolului Turiştii care îşi petrec Revelionul pe Valea Prahovei vor putea schia la Sinaia, Buşteni şi Azuga

Turiştii care îşi petrec Revelionul pe Valea Prahovei vor putea schia la Sinaia, Buşteni şi Azuga (Imagine: Zoltan Racz/Arhiva Mediafax Foto)

La Azuga în acest week-end sunt deschise pârtiile Sorica şi Cazacu.

Potrivit lui Alexandru Bîrţoiu de la Salvamont Azuga, instalaţiile de transport pe cablu de pe cele două pârtii funcţionează, stratul de zăpadă depăşeşte pe alocuri 20 de centimetri, însă cele două pârtii sunt deschise doar în partea inferioară.

Vineri seară, pe pârtia Sorica sunt pornite cinci tunuri pentru zăpadă artificială.

La Buşteni, este deschisă pârtia Kalinderu 1, unde stratul de zăpadă artificială măsoară 20 de centimetri, a declarat şeful de instalaţie de la Kalinderu, Mihai Dobre. Potrivit acestuia, vineri seară câteva zeci de turişti se află pe pârtie şi schiază la lumina instalaţiei de nocturnă. Mihai Dobre a precizat că sâmbătă, în ultima zi a anului, pârtia Kalinderu va fi deschisă până în jurul orelor 17.00.

În staţiunea Sinaia se schiază pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Asociaţiei de Promovareai Dezvoltarea Turismului Prahova, pe cele două pârtii din Sinaia stratul de zăpadă naturală este de 20 de centimetri, iar telecabina care urcă la Cota 2000 şi telescaunele de pe cele două pârtii sunt funcţionale.

Peste 15.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă Revelionul la Azuga, Buşteni şi Sinaia, toate locurile de cazare omologate din cele trei staţiuni fiind deja rezervate.

Potrivit preşedintelui ANAT Sud, Adrian Voican, şi anul acesta, la fel ca şi în anii trecuţi, cea mai căutată destinaţie de Revelion a fost staţiunea Sinaia, iar primele pachete turistice vândute au fost cele la hotelurile de trei şi patru stele.

Anul acesta, tarifele de Revelion în staţiunile de pe Valea Prahovei au fost considerabil mai mari, comparabil cu ofertele de Crăciun.

În staţiunea Buşteni, Revelionul la un hotel de trei stele costă 399 de euro de persoană, preţ care include trei nopţi de cazare cu pensiune completă, cină festivă, acces gratuit la jacuzzi, saună, piscină şi internet.

Revelionul la un hotel de cinci stele din staţiunea Azuga costă 755 de euro de persoană, iar cei care au ales această ofertă vor beneficia de patru nopţi de cazare cu mic dejun şi cina incluse, la care se adaugă cină festivă în noaptea de Revelion şi acces la spa.

La Sinaia, revelionul la un hotel de trei stele costă 1.440 de lei de persoană şi include patru nopţi de cazare în cameră standard, mic dejun, cină festivă de Revelion, brunch şi cină festivă în prima zi a anului 2012, divertisment, acces la saună şi la jacuzzi.

Unii proprietari de pensiuni de pe Valea Prahovei au pregătit oferte pentru grupuri de turişti. La Buşteni, spre exemplu, o pensiune de trei stele, cu o capacitate de 25 de persoane, a putut fi închiriată de Revelion pentru suma de 3.000 de euro, iar pentru aceşti bani turiştii beneficiază de trei nopţi de cazare şi una gratis.

De asemenea, cei care au cumpărat pachete turistice de Revelion înainte de 1 decembrie au beneficiat, în unele hoteluri, de discount-uri de până la zece la sută din preţul pachetului turistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici