Ultimele planuri în muzică ale lui Amy Winehouse. Cu cine dorea cântăreaţa să înregistreze un album

Cântăreaţa Amy Winehouse plănuia să lanseze un album de jazz, alături de artişti precum Questlove, toboşarul trupei The Roots, şi de saxofonistul Soweto Kinch, a dezvăluit producătorul muzical Salaam Remi.

277 afișări
Imaginea articolului Ultimele planuri în muzică ale lui Amy Winehouse. Cu cine dorea cântăreaţa să înregistreze un album

Amy Winehouse (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Mai erau şi alte nume în jurul acestui proiect", a spus Remi la o audiţie pentru presă a celui de-al treilea album al lui Amy Winehouse, "Lioness: Hidden Treasures", ce va fi lansat postum, pe 5 decembrie, citat de BBC.

Remi a lucrat la toate cele trei materiale discografice ale cântăreţei şi compozitoarei care a murit pe 23 iulie, din cauza abuzului de alcool.

Producătorul a spus că ştia de planurile lui Winehouse de a lansa un alt album cu un "super grup", pentru că aceasta scrisese tot ce dorea să facă.

Ea a lucrat de altfel cu Questlove la cel de-al treilea album, pentru piese ca "Half Time" şi "Best Friend".

Albumul cuprinde 12 piese - melodii noi şi reinterpretări ale unora deja lansate.

Remi a mai spus că Winehouse era o perfecţionistă. "Îşi acorda timp şi, până la urmă, toate cântecele ei sunt într-o oarecare măsură autobiografice. Trebuia să trăiască ceva, apoi să scape de acel lucru şi să privească în urmă pentru a putea compune", a explicat acesta.

Noul album conţine piese compuse de artista britanică în perioada în care era dependentă de droguri, dar şi piese mai recente, în care Amy Winehouse descrie relaţia ei turbulentă pe care a avut-o cu fostul său soţ, Blake Fielder-Civil.

O parte din încasări vor fi donate Amy Winehouse Foundation, fundaţia înfiinţată de familia Winehouse cu scopul a-i ajuta pe adolescenţii şi tinerii britanici care sunt dependenţi de droguri, medicamente sau alcool.

Mitch Winehouse, tatăl cântăreţei, s-a declarat impresionat de cântecele pe care fiica lui le-a înregistrat înainte de a muri şi a spus că doreşte ca fanii artistei britanice să aibă posibilitatea de a le asculta pe un nou album. "Piesele, al căror stil variază de la jazz clasic până la hip-hop, m-au lăsat fără cuvinte", a declarat Mitch Winehouse.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Moartea ei a fost una "accidentală" - potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliţie -, cauzată de abuzul de alcool.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici