Uma Thurman, Jude Law şi Olivier Assayas, în juriul Festivalului de Film de la Cannes 2011

Uma Thurman, Jude Law şi Olivier Assayas vor face parte din juriul celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes (12 - 22 mai), prezidat în acest an de actorul american Robert De Niro, care va fi alcătuit din opt personalităţi, au anunţat, marţi, organizatorii.

92 afișări
Imaginea articolului Uma Thurman, Jude Law şi Olivier Assayas, în juriul Festivalului de Film de la Cannes 2011

Uma Thurman, Jude Law şi Olivier Assayas, în juriul Festivalului de Film de la Cannes 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din acest juriu vor face parte doi actori - americanca Uma Thurman şi britanicul Jude Law.

În afară de regizorul francez Olivier Assayas, alţi doi cineaşti vor delibera la Cannes - Mahamat Saleh Haroun, din Ciad, şi regizorul din Hong Kong Johnny To.

Producătoarea argentiniană Martina Gusman, care este şi actriţă, va face parte din acest juriu, alături de chinezoaica Nansun Shi şi de norvegianca Linn Ullmann, scriitoare şi critic de film.

Şi alte jurii vor delibera la Cannes. Astfel, cineastul sârb Emir Kusturica va prezida juriul secţiunii Un Certain Regard.

Juriul care va decerna Palme d'Or pentru scurtmetraj va fi prezidat de cineastul francez Michel Gondry, în timp ce regizorul corean Bong Joon-ho va prezida juriul secţiunii Caméra d'Or, care va premia cel mai bun film de debut prezentat la Cannes.

De altfel, cineaştii asiatici sunt bine reprezentanţi la Cannes - juriul secţiunii Semaine de la Critique va fi prezidat în acest an de un alt cineast corean, Lee Chang-dong.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici