Un artist acrobat a filmat în Salina Turda pentru un documentar, mergând pe chingă la 80 metri - FOTO

Artistul acrobat Flaviu Cernescu a mers, marţi, pe o chingă lată de 2,5 centimetri la o înălţime de 80 de metri în Salina Turda, judeţul Cluj, el filmând scene de acrobaţie pentru un documentar de promovare a Trasilvaniei, care urmează să fie prezentat la festivaluri internaţionale de film.

693 afișări
Imaginea articolului Un artist acrobat a filmat în Salina Turda pentru un documentar, mergând pe chingă la 80 metri - FOTO

Un artist acrobat a filmat în Salina Turda pentru un documentar, mergând pe chingă la 80 metri (Imagine: Vasile Magradean/Mediafax Foto)

Flaviu Cernescu a parcurs, marţi, desculţ, de mai multe ori, o distanţă de 25 de metri între două părţi ale balconului minei Terezia din Salina Turda, la o înălţime de 80 de metri, pe o chingă lată de doar 2,5 centimetri, acrobaţia făcând parte din filmul documentar "Transylvania Dragon", care îşi propune promovarea Transilvaniei şi Banatului.

O traversare a durat circa trei minute minute, artistul acrobat având ataşată o coardă de siguranţă.

“Linia de traversare de la Salina Turda am reuşit să o trec încetul cu încetul, practicând, în ani, diverse sporturi, dar şi pe acesta, slackline. Nu este un secret pe care să îl am ascuns acasă, este insistenţă, 1% inspiraţie, 99% transpiraţie. Această traversare a fost de dificultate medie pentru mine. Eram concentrat, mi-am ales un punct fix, mi-am controlat respiraţia şi emoţiile. E ca la un examen, dacă ţi-ai învăţat lecţia, chiar dacă ai emoţii, mergi înainte, reflexele tale trebuie să intre. Partea vizuală e foarte important, din ea rezultă postura, echilibrul”, a spus Cernescu.

Flaviu Cernescu are 32 de ani, este originar din judeţul Caraş-Severin şi este inginer programator de meserie. Se pregăteşte pentru mersul pe chingă la înălţime de aproape trei ani.

"Pasiunea a venit pur şi simplu în mine, nu am căutat o justificare. Am preferat să traversez desculţ pe chingă, deoarece este un contact mai direct, mai intim cu chinga. Simt aşa mai bine chinga”, a spus artistul acrobat.

Regizorul şi producătorul filmului, Sabin Dorohoi, a declarat, la rândul său, că filmul va fi difuzat în spaţiul online, dar şi la festivaluri internaţionale de profil, la început la cele din SUA, precum şi la televiziune.

"Proiectul «Transylvania Dragon» este un film documentar turistic în care se vorbeşte despre locurile mai deosebite din Transilvania şi Banat, promovate într-un mod inedit de artistul acrobat Flaviu Cernescu care a mers în anumite locuri pe o chingă lată de 2,5 centimetri, iar în altele pe un monociclu. Până acum, cam 75% din documentar este filmat şi sperăm să finalizăm filmul în primăvara anului 2015. Am filmat în 4K (Ultra HD) pentru a putea fi proiectat la calitate cât mai mare”, a spus Dorohoi.

Potrivit acestuia, până în prezent la documentar s-a mai filmat la Cluj-Napoca, Alba Iulia, Orăştie, la Mocăniţa din Vişeul de Sus, Castelul Corvinilor, Reşiţa sau Cascada Cailor din Maramureş.

“Avem şi o poveste în film, Flaviu Cernescu parcurge Transilvania şi Banatul pe monociclu pentru a descoperi lucruri interesante, iar în unele locuri efectuează diverse traversări pe chingă. Premiera filmului va avea loc, gratuit, în mai multe cinematografe din ţară, în oraşele unde am filmat deja, dar şi la Salina Turda”, a afirmat Sabin Dorohoi.

Filmul "Transylvania Dragon” va avea o durată de 52 de minute şi va fi subtitrat în engleză, proiectul fiind unul sută la sută pe bază de voluntariat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici