Un artist hunedorean a realizat două inele din aur pentru Kate Middleton şi Elisabeta a II-a

Artistul hunedorean Ovidiu Pârâianu a realizat două inele de aur, placate cu safire, rubine şi diamante, şi o cheiţă care urmează să ajungă la familia regală din Marea Britanie, respectiv la Kate Middleton şi Elisabeta a II-a.

206 afișări
Imaginea articolului Un artist hunedorean a realizat două inele din aur pentru Kate Middleton şi Elisabeta a II-a

Un artist hunedorean a realizat două inele din aur pentru Kate Middleton şi Elisabeta a II-a (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artistul Ovidiu Pârâianu a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că inelul confecţionat pentru viitoarea prinţesă a Angliei, Kate Middleton, cântăreşte 16 grame, din care 14 grame reprezentă cantitatea de aur.

"Inelul are încrustat pe el motive brâncuşiene, iar în partea inferioară are decupajul în formă de inimă", a spus Pârâianu.

Bijuteria pentru regina Angliei are acelaşi gramaj, dar execuţia este diferită. Inelul cuprinde toate cele trei simboluri ale lui Brâncuşi: "Masa tăcerii", "Poarta sărutului" şi "Coloana infinitului". Pe "Masa tăcerii" este aplicată harta Marii Britanii, iar de jur împrejur sunt câte 12 safire, 12 rubine şi 12 diamante, inelul fiind special conceput pentru a fi purtat pe mănuşă.

În Anglia va ajunge şi o cheiţă de aur, cu două inimi, pe care sunt inscripţionate literele "K" şi "W" de la Kate şi William. Cheiţa are, de asemenea, motive brâncuşiene. Bijuteria are un sistem de prindere un ac.

"Vreau să ofer aceste bijuterii pentru a promova creaţia lui Constantin Brâncuşi în Palatul regal, astfel că valoarea acestor bijuterii este una simbolică. Nu contează cât valorează, pentru că promovarea operei lui Brâncuşi face mai mult decât o sumă de bani", a spus Pârâianu.

Potrivit sursei citate, bijuteriile au fost executate în atelierul soţilor Violete şi Nucu Şomăcescu, fiind realizate în Monetăria statului, pentru că echipamentele de acolo asigură cea mai mare fineţe.

Artistul a afirmat că vrea să ofere personal cadoul viitorului cuplu.

Ovidiu Pârâianu este un fost miner din Valea Jiului care a renunţat la meseria respectivă dupa ce a suferit un accident de muncă.

La sfârşitul lui 2007, el a realizat o cheiţă din aur, cu motive inspirate din operele lui Brâncuşi, de asemenea încrustate cu pietre preţioase, tot pentru regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de căsnicie, alături de Ducele de Edinburgh, prinţul Philip. La acea vreme, după ce a finalizat lucrarea, artistul s-a deplasat personal la Londra pe cheltuiala sa, ca să se asigure că bijuteria ajunge la Palatul Buckingham. La câteva zile după ce a primit cadoul, regina i-a mulţumit românului, printr-o scrisoare.

De asemenea, Pârâianu a realizat pentru fostul preşedintele american George Bush "Cheia Statelor Unite cu diamant", în greutate de 27 de grame, şi "Cheia Universului", de 15 grame. El le-a făcut cadouri similare şi lui Arnold Schwarzenegger şi Carlei Bruni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici