Un artist român i-a făcut o sculptură cântăreţei Lady Gaga

Un artist român, Giulian Dumitriu, a sculptat în marmură chipul cântăreţei americane Lady Gaga, acoperit de ochelari de soare mari, negri, lucrarea urmând să fie expusă la Roma în octombrie 2011, potrivit unui comunicat.

215 afișări
Imaginea articolului Un artist român i-a făcut o sculptură cântăreţei Lady Gaga

Un artist român i-a făcut o sculptură cântăreţei Lady Gaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lucrarea este semnată de sculptorul român Giulian Dumitriu, care locuieşte la Milano, şi face parte din seria "Fashion Age", ce cuprinde sculpturi din marmură, pictate şi decorate cu bijuterii din metale şi pietre semipreţioase, purtând diverse accesorii, de la ochelari de soare şi până la pălării "de marcă".

Sculptura care o reprezintă pe Lady Gaga "e o compoziţie creativă, care vrea să surprindă substanţa, nu neapărat un portret fidel", spune artistul. "Nu aş spune că e o lucrare adorativă, pentru că nu sunt un fan, nu sunt nici măcar un ascultător al ei în adevăratul sens al cuvântului, dar e noua vedetă pop şi o prezenţă extravagantă care nu are cum să nu-ţi atragă privirea. În plus, se integrează perfect în conceptul meu creativ pe care l-am numit «Fashion Age»", adaugă tânărul sculptor.

Deşi a fost deja achiziţionată de un cumpărător, care doreşte să rămână anonim, statueta Lady Gaga va putea fi admirată, alături de alte lucrări din aceeaşi serie a sculptorului Giulian Dumitriu, în cadrul unei expoziţii personale, care va fi organizată în octombrie 2011 de Institutul Cultural Român din Roma (Accademia di Romania).

Originar din Câmpina, Giulian Dumitriu are 39 de ani şi provine dintr-o familie de artişti, iar de câţiva ani s-a mutat şi lucrează la Milano. Lucrările sale sunt grupate în colecţiile "Stone Age", "Iron Age", "Bronze Age" şi "Fashion Age", se arată pe site-ul personal.

Lady Gaga are 24 de ani şi este câştigătoare a două premii Grammy. Ea este considerată una dintre cele mai interesante şi originale artiste din noul val şi se bucură de un imens succes comercial. Lady Gaga a devenit celebră graţie unor hituri precum "Bad Romance" şi "Poker Face" şi a încântat publicul cu ocazia unor apariţii live ieşite din comun, purtând întotdeauna costume şocante sau dând foc pianului la care cânta în timpul galei American Music Awards 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici