Un episcop a demisionat după ce a dezvăluit motivul pentru care femeile nu au participat la „Cina cea de taină”

Un episcop din Chile, numit de Papa Francisc în urmă cu o lună, a demisionat în urma unor declaraţii controversate despre lipsa femeilor de la „Cina cea de taină”, informează The Guardian.

20514 afișări
Imaginea articolului Un episcop a demisionat după ce a dezvăluit motivul pentru care femeile nu au participat la „Cina cea de taină”

Un preot a dezvăluit motivul pentru care nicio femeie nu a fost la „Cina cea de taină”. Preotul a demisionat

Carlos Eugenio Irarrazaval a fost numit în funcţie de către Papa Francisc, în speranţa de a reclădi încrederea în Biserica Catolică din Chile, în urma unor scanduluri sexuale care se află acum sub investigaţie de către procurori.

Arhiepiscopia din Santiago nu a dezvăluit motivele pentru plecarea lui Irarrazaval, dar a declarat printr-un comunicat că Papa a acceptat demisia preotului „în favoarea unităţii şi pentru binele Bisericii”.

Demisia episcopului vine în urma unui interviu televizat, acordat de acesta în luna mai, în timpul căruia a susţinut că nicio femeie nu a fost aşezată la masa la „Cina cea de taină” şi că oamenii ar trebui „să respecte acest lucru”.

„Iisus Hristos a luat decizii, iar acestea nu erau bazate pe ideologii. Trebuie să îi fim credincioşi lui Iisus Hristor”, a declarat episcopul, făcând referire la lipsa femeilor de la momentul religios.

De asemenea, episcopul a afirmat că probabil femeilor le place „să stea în camera din spate”, scrie The Guardian.

Potrivit Bibliei, „Cina cea de taină” a fost ultima masa a lui Iisus împreună cu discipolii săi, înainte de răstignirea sa, momentul fiind reprezentat în numeroase opere de artă.

Comentariile episcopului au stârnit un val de critici din partea grupurilor feministe din Republica Chile.

În plus, acest incident este doar cel mai recent petrecut în Chile. Papa Francisc a acceptat demisia Cardinalului Ricardo Ezzati din funcţia de Arhiepiscop de Santiago, acest fiind membru de cel mai înalt rang al Bisericii Catolice din Chile, după ce a fost implicat într-un caz de abuz sexual.

În Republica Chile, procurorii informează că investighează peste 150 de cazuri de abuz sexual, peste 200 de victime fiind implicate.

Totuşi, Irarrazaval va continua să servească drept preot în Santiago, potrivit Arhiepiscopiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici