Un minut de tăcere în memoria imigranţilor, pe primul loc în topul vânzărilor muzicale din Austria

Un minut de tăcere publicat sub forma unui fişier online de un artist austriac, în semn de protest faţă de felul în care sunt trataţi imigranţii din Europa, a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor muzicale pe site-ul iTunes, în Austria, informează lemonde.fr.

139 afișări
Imaginea articolului Un minut de tăcere în memoria imigranţilor, pe primul loc în topul vânzărilor muzicale din Austria

Un minut de tăcere în memoria imigranţilor, pe primul loc în topul vânzărilor muzicale din Austria (Publimedia/Shutterstock)

Acel fişier online, vândut cu 0,99 euro, a început să fie "difuzat" chiar şi de posturile naţionale de radio din această ţară.

"Acest minut de tăcere reprezintă o modalitate de a pirata mass-media, totul în combinaţie cu o acţiune de strângere de fonduri. Folosim topurile muzicale şi platformele de descărcare de fişiere online pentru a transmite un semnal de solidaritate şi de opoziţie (faţă de politica europeană în domeniul imigraţiei, n.r.)", a declarat Raoul Haspel, creatorul fişierului audio "Schweigeminute".

Artistul austriac a anunţat deja că va dona toate încasările generate de comercializarea acestui fişier în beneficiul unui lagăr de refugiaţi, Traiskirchen, situat la sud de Viena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici