Un nou tip de aplicaţie de matrimoniale, bazată pe Inteligenţa Artificială, „potriveşte” utilizatorii într-un mod special

  • O aplicaţie de matrimoniale pe telefonul mobil, bazată pe Inteligenţa Artificială, care urmăreşte conectarea sufletelor pereche digitale, este dezvoltată de o absolventă a UBB Cluj-Napoca.
  • Utilizatorii sunt „potriviţi” în funcţie de preferinţele lor, nu de pozele de profil.
  • „Aplicaţia este gândită să funcţioneze la nivel internaţional”.
1463 afișări
Imaginea articolului Un nou tip de aplicaţie de matrimoniale, bazată pe Inteligenţa Artificială, „potriveşte” utilizatorii într-un mod special

Cluj: Aplicaţie de matrimoniale pe telefonul mobil bazată pe Inteligenţa Artificială

Oana Hălmăgean, absolventă UBB, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, la Cluj-Napoca, la hackathon-ul organizat în cadrul evenimentului Innovation Labs, că este nevoie de un un alt mod de a pune în contact oamenii şi a crea o conexiune de profunzime între ei.

„Ideea mi-a venit după ce am constatat că aplicaţiile de matrimoniale au ca model de business întreţinerea relaţiilor superficiale şi de scurtă durată pe baza pozelor şi m-am gândit că trebuie un alt mod de a pune în contact oamenii şi a crea o conexiune de profunzime între ei. Aplicaţia la care lucrez, TrueMatch.ai, urmăreşte ca utilizatorii să fie potriviţi în funcţie de preferinţele lor din mai multe domenii, de principiile şi interesele lor, nu de pozele de profil. Vom avea chestionare care trebuie completate, iar folosind Inteligenţa Artificială, în baza unor cuvinte cheie şi a duratei conversaţiei scrise dintre ei, utilizatorii compatibili vor fi potriviţi unul cu celălalt. Când există suficienţi parametri comuni vor putea să se vadă online, apoi faţă în faţă, dacă doresc. Se doreşte a fi o aplicaţie de matrimoniale/ dating care conectează sufletele pereche digitale, cu ajutorul AI”, a spus Oana Hălmăgean.

Aceasta a subliniat că ar putea circa un an până va pune la punct aplicaţia, care va putea fi descărcată apoi pe telefoane mobile sau pe desktop.

„Aplicaţia este gândită să funcţioneze la nivel internaţional, nu doar în România”, a precizat absolventa UBB.

De asemenea, Vlad Obogeanu, student în anul IV la UTCN, dezvoltă o aplicaţie care ajută persoanele cu deficienţe de vedere să se orienteze în oraş cu ajutorul unui senzor de culoare instalat în vârful bastonului pentru nevăzători.

„Am văzut persoane nevăzătoare în Cluj-Napoca cărora nu le este uşor să se deplaseze. În oraş este implementat covorul tactil, care costă 20 de euro/mp, iar implementarea aplicaţiei mele implică mai puţine costuri şi prevede trasarea unor benzi colorate pe trotuare, ceea ce e mai ieftin. Bastonul de nevăzători detectează cu ajutorul unui senzor culorile de pe trotuar şi semnalează utilizatorului acest lucru printr-o vibraţie. Când o persoană care foloseşte acest baston sesizează vibraţia, înseamnă că se schimbă traseul şi ştie în ce parte să o ia, oferindu-i, astfel, independenţă de deplasare”, a spus Obogeanu.

Prototipul creat de student a ajuns la un preţ de 15 euro, ceea ce este considerat ieftin.

Acesta susţine că doreşte implementarea unor rute în oraş, astfel încât utilizatorul, folosind bastonul şi benzile colorate, să ştie când să facă la dreapta sau la stânga pe trotuar.

Unul dintre coordonatorii Innovation Labs Cluj, Valentin Sita, a precizat că la hackthon s-au înscris aproape 40 de echipe cu tot atâtea proiecte de aplicaţii care sunt în curs de dezvoltare.

„Studenţii sunt învăţaţi să aibă experienţa unui start-up tehnic, fiind ajutaţi de mentori să transforme o idee într-un produs care face parte din noile tehnologii”, a explicat Sita.

Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a declarat că motorul economiei sunt IMM-urile şi start-up-urile, Cluj-Napoca fiind un puternic oraş bazat pe inovare.

„Suntem consideraţi, deja, un hub tehnologic al inovării, al start-up-urilor în această regiune”, a spus Boc.

Innovation Labs este un program de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice în care tinerii pasionaţi de inovare tehnologică şi digitală pot să îşi materializeze ideile în cadrul hackathoanelor şi programelor de mentorat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici