Un paraşutist norvegian a scăpat ca prin urechile acului de coliziunea cu un meteorit - VIDEO

Un paraşutist norvegian a scăpat ca prin urechile acului de coliziunea cu un meteorit care a trecut la doar câţiva metri de el, în timp ce executa un salt cu paraşuta în ţara sa natală, potrivit unei înregistrări video ce a fost difuzată joi de postul public de televiziune NRK.

349 afișări
Imaginea articolului Un paraşutist norvegian a scăpat ca prin urechile acului de coliziunea cu un meteorit - VIDEO

Un paraşutist norvegian a scăpat ca prin urechile acului de coliziunea cu un meteorit

Captate de o cameră video montată pe casca sportivului, imaginile arată o piatră de mari dimensiuni ce trece cu o viteză uluitoare la foarte mică distanţă de Anders Helstrup, care tocmai îşi deschisese paraşuta.

"Ne-am gândit la toate scenariile posibile: ar fi putut fi un lucru pe care îl aveam în rucsac? Sau un obiect căzut dintr-un avion? Sau era ceva ce aparţinea altor paraşutişti?", a declarat Anders Helstrup pentru NRK.

"Însă, în acel moment, nu era absolut nimic nici deasupra mea, nici în apropiere de mine", a adăugat el.

Pe baza imaginilor filmate, geologul Hans Amundsen a identificat acel obiect ca fiind un meteorit, "o rocă venită din centura lui Jupiter şi filmată - fapt ce ar reprezenta o premieră mondială în cazul în care va fi confirmată - aflată în faza de «zbor sumbru»", adică în faza post-incandescenţă.

"Dacă ai fi sărit cu o fracţiune de secundă mai târziu, acum ai fi fost mort", i-a transmis el paraşutistului.

Această "întâlnire de gradul III" s-a produs în iunie 2012 în sudul Norvegiei. De atunci, în regiune au fost efectuate numeroase operaţiuni de căutare a pietrei celeste.

Înregistrarea video, ce poate fi vizualizată online (www.nrk.no/viten/skydiver-nearly-struck-by-meteorite-1.11646757), a fost distribuită intens pe reţelele de socializare, însă unii experţi care au vizionat-o au rămas circumspecţi.

"Sunt puţin cam sceptic faţă de această poveste, dar ea nu este total ridicolă", a declarat un astronom, Scott Manley, pe Twitter. "Dacă aş fi un adept al teoriilor conspiraţiilor, aş spune că este uşor să inserezi (piatra, n.r.) în înregistrarea video".

"Nu pot să spun dacă este autentic sau nu (...) dar mi se pare improbabil", a spus la rândul său Phil Plait, un blogger specializat în astronomie.

Contactat de AFP, postul naţional de televiziune din Norvegia, NRK, a confirmat autenticitatea filmului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici