Un sat liniştit din Turcia, transformat în "adăpost" de Apocalipsă. Locurile de cazare, ocupate de turişti din lumea întreagă

Toate locurile de cazare din liniştitul sat Şirince din vestul Turciei, aflat în apropiere de situl antic Efes, au fost rezervate de câteva săptămâni de turişti din lumea întreagă, care cred că această localitate turcă va fi "scutită" de presupusa Apocalipsă de pe 21 decembrie.

1106 afișări
Imaginea articolului Un sat liniştit din Turcia, transformat în "adăpost" de Apocalipsă. Locurile de cazare, ocupate de turişti din lumea întreagă

Un sat liniştit din Turcia, transformat în "adăpost" de Apocalipsă (Imagine: www.gotourturkey.com)

Potrivit adepţilor teoriilor despre Apocalipsă, satul Şirince, care are doar 600 de locuitori, este traversat de fluide pozitive, întrucât de acolo a urcat în rai Fecioara Maria. Aceste credinţe au generat un veritabil "boom" turistic pentru Şirince, unde toate cele 400 de locuri de cazare sunt deja rezervate de mai multe săptămâni.

"Este pentru prima oară când acest lucru se produce în timpul sezonului de iarnă. Există oameni care cred că energia din Şirince este foarte puternică. Ei cred că vor fi transportaţi într-o altă dimensiune cosmică", a explicat pentru presă Ilkan Gülgün, patronul unui hotel din acest sat, renumit pentru clădirile sale albe şi mari.

Străvechi sat grecesc, restaurat în ultimii zece ani, care atrage mai ales o clientelă turcă bogată, Şirince este renumit şi pentru vinurile sale.

Un antreprenor cu iniţiativă, Erkan Önoglu, a avut astfel ideea de a produce "vinul Apocalipsei", ce va fi servit pe 21 decembrie, data la care va veni sfârşitul lumii, potrivit unei interpretări a calendarului maya. Acest vin se vinde foarte bine în magazinul său, fiind cumpărat de superstiţioşi, de adepţii teoriilor despre supravieţuire şi de turiştii aflaţi în căutarea unei amintiri amuzante, afirmă cotidianul Radikal.

Ibrahim Katan, un locuitor din Şirince, spune că se afluxul de turişti în satul său reprezintă un lucru benefic pentru comerţul local: "Toate aceste zvonuri sunt bune. Cu cât există mai multe, cu atât vor veni mai mulţi turişti în pensiuni şi hoteluri. Aceste lucruri contribuie la prosperitatea satului nostru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici