Următorul film al regizorului Quentin Tarantino se va intitula "The Hateful Eight"

Cineastul american Quentin Tarantino a anunţat că "The Hateful Eight" este titlul următorului film al său, un western care nu va fi însă o continuare a peliculei "Django dezlănţuit/ Django Unchained".

249 afișări
Imaginea articolului Următorul film al regizorului Quentin Tarantino se va intitula "The Hateful Eight"

Quentin Tarantino (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Actorii din distribuţia acestui proiect cinematografic nu au fost deocamdată aleşi, însă surse din anturajul cineastului spun că noul film va include un rol ce va fi jucat de Christoph Waltz, actorul austriac recompensat cu două premii Oscar pentru rolurile interpretate în cele mai recente două pelicule semnate de Quentin Tarantino - "Django Unchained" şi "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", informează variety.com.

Tarantino a dezvăluit în toamna anului 2013, în emisiunea de televiziune "The Tonight Show", că noul său film va fi un western.

Cineastul i-a declarat prezentatorului acelei emisiuni, Jay Leno: "Nu am mai spus acest lucru până acum în public, dar vă voi dezvălui genul cinematografic: Este un western. M-am distrat atât de mult în timp ce filmam pentru «Django Unchained», iar eu iubesc westernurile atât de mult, încât, după ce am învăţat cum trebuie să faci un western, mi-am spus: «Ok, hai să mai fac unul, acum că ştiu cum se face aşa ceva»".

Pentru filmul "The Hateful Eight" - al cărui titlu sugerează un posibil omagiu adus peliculei western "Magnificii şapte/ The Magnificent Seven" regizată de John Sturges în 1960 - Tarantino nu a găsit deocamdată un studio care să îl producă.

The Weinstein Co. şi studiourile Sony au produs "Django Unchained", iar TWC şi Universel au produs "Inglorious basterds".

Fiecare dintre cele opt filme regizate de Quentin Tarantino aduce un omagiu unui gen cinematografic precis. "Reservoir Dogs" (1992) şi "Pulp Fiction" (1994) se înscriu în categoria "filmului cu gangsteri americani". Quentin Tarantino utilizează codurile "Blaxploitation" (gen care îi pune în valoare pe eroii de culoare) în "Jackie Brown" (1997). Cele două filme din seria "Kill Bill", lansate în 2002 şi 2003, sunt filme de acţiune. "Death Proof" (2007) aparţine genului "slasher movie", un subgen al filmelor horror în care abundă asasinii psihopaţi. "Inglorious Basterds" este un film de război ucronic (care se bazează pe rescrierea istoriei pornind de la modificarea unui eveniment trecut). "Django Unchained" (2012) aduce un omagiu filmelor din genul western-spaghetii regizate de Sergio Leone.

În vârstă de 50 de ani, autor a opt lungmetraje, a 15 scenarii de film, episoade de televiziune, câştigător al trofeului Palme d'Or de la Cannes cu filmul "Pulp Fiction" din 1994 şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor "Pulp fiction" şi "Django Unchained", Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează şi estetizează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele două filme din seria "Kill Bill", "Maşina morţii/ Death Proof", "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici