Verdict în procesul morţii lui Michael Jackson: Medicul Conrad Murray, găsit vinovat - VIDEO

Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost găsit vinovat de uciderea involuntară a starului, în urma unui proces care a durat peste o lună.

2245 afișări
Imaginea articolului Verdict în procesul morţii lui Michael Jackson: Medicul Conrad Murray, găsit vinovat - VIDEO

Conrad Murray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un juriu format din şapte bărbaţi şi cinci femei a ajuns la acest verdict după două zile de deliberări, vineri şi luni, informează bbc.co.uk.

Luni, în faţa Curţii Superioare din Los Angeles, unde a avut loc procesul care a durat şase săptămâni, fanii lui Michael Jackson scandau "Vinovat! Vinovat!" în timp ce verdictul era anunţat. Sentinţa va fi pronunţată pe 29 noiembrie.

Medicul Conrad Murray, găsit vinovat de ucidere involuntară, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a practica medicina.

Doctorul în vârstă de 58 de ani este eliberat pe cauţiune, după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010.

Conrad Murray a fost acuzat că a dat dovadă de o "neglijenţă criminală" în îngrijirile medicale acordate cântăreţului Michael Jackson, în special în ceea ce priveşte administrarea de propofol, un sedativ puternic pe care megastarul îl folosea ca somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani.

Conrad Murray, care era pe atunci medicul personal al megastarului, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului acest medicament în dimineaţa zilei în care acesta a murit.

Joi, în pledoaria lui, avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a afirmat că acuzatul nu a fost judecat pentru ceea ce a făcut, ci "pentru faptele lui Michael Jackson". În opinia sa, Parchetul american şi-a construit întregul caz pe baza teoriei potrivit căreia Conrad Murray i-a pus starului american o perfuzie cu propofol în dimineaţa zilei în care cântăreţul a murit.

De ce? Pentru că trebuia "să se găsească un vinovat" pentru moartea lui Michael Jackson, a spus Chernoff. Potrivit acestui avocat, singurul vinovat este însuşi "regele muzicii pop", "care era supus unei presiuni considerabile", înainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma să le susţină la Londra, un eveniment muzical ce urma să marcheze revenirea pe scenă a starului american, începând din iulie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici